CCR: Fără referendum în ziua alegerilor locale

89
CCR: Fără referendum în ziua alegerilor locale - alegerivotvotare73yndxwhpk-1464258456.jpg

Articole recomandate

Curtea Constituțională a admis sesizarea Avocatului Poporului de a nu se organiza referendumuri în ziua alegerilor, lucru care era posibil prin Ordonanța de Urgență a Guvernului prin care a fost modificată Legea de organizare și desfășurare a referendumului.


"Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 15/2016, în integralitatea ei, contravine, pe de-o parte, dispozițiilor constituționale ale art. 115 alin. (4) privind regimul ordonanțelor de urgență, iar, pe de altă parte, prevederilor art. 147 alin. (4) din Constituție privind obligativitatea deciziilor Curții Constituționale. Avocatul Poporului a reținut faptul că reglementarea precitată este de natură să aducă atingere prevederilor art. 115 alin. (4) din Constituție, potrivit cărora Guvernul poate adopta ordonanțe de urgență numai în situații extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată, având obligația de a motiva urgența în cuprinsul acestora",se arată în sesizarea formulată de Avocatul Poporului.

Potrivit Ordonanței, la care face referire Avocatul Poporului, este permisă organizarea și desfășurarea referendumului local la aceeași dată cu alegerile locale, cu utilizarea acelorași secții de votare, birouri electorale de circumscriptie și ștampile electorale, scrie realitatea.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.5009 secunde