Robert Boroianu (PNL): "Gata cu feuda baronilor! Constanța trebuie să redevină demnă și puternică"

1814
3
Unul dintre numele grele ale PNL Constanța, angrenat în lupta pentru Consiliul Județean, este Robert Boroianu, prim-vicepreședintele organizației municipale a partidului. În vârstă de 46 de ani, de profesie inginer, Robert Boroianu este unul dintre oamenii de afaceri de succes ai județului. Tată a patru copii, se declară un familist convins, acesta fiind și principalul motiv pentru care a decis să facă politică și administrație - dorința de a construi o societate mai bună pentru viitoarele generații.

- Domnule Boroianu, de ce ar fi PNL o alternativă viabilă la actuala administrație?

- În primul rând pentru că PNL vine cu o echipă competentă, puternică, dar mai ales curată. Suntem oameni care știm și ne dorim să facem lucrurile corect și transparent, fără firme de casă, grupuri de interese și presiuni. Bunele noastre intenții, experiența (propunem o listă de consilieri formată din oameni profesioniști în domeniile lor de activitate) și viziunea vor contribui decisiv la dezvoltarea județului Constanța. În al doilea rând, trebuie pus punct unei administrații PSD incompetente și corupte. 12 ani de jaf au transformat județul într-o regiune a subzistenței și a sărăciei. Cred că sunt cele mai puternice argumente ale unei schimbări.

- Este campanie electorală, toată lumea promite, toți politicienii spun că vor face marea cu sarea. Cu ce vă deosebiți de aceștia?

- Drumul de la a promite la a face este extraordinar de lung și niciodată ușor. Este foarte ușor, mai ales în campania electorală, să dai din gură, să promiți, să îndrugi verzi și uscate. Însă, câți dintre aceștia au și dorința reală de a face ceva? Foarte puțini. Nu știu, nu vor și, să fim realiști, nici nu ar putea să facă ceva util pentru Constanța. Nu ar putea fiindcă mandatele lor sunt amanetate, arvunite de cei care i-au ridicat pe buletinele de vot: politicieni compromiși, afaceriști dubioși, grupuri de interese. Uitați-vă puțin pe listele PSD și veți înțelege exact despre ce vă vorbesc. În ceea ce mă privește pe mine, colegii mei, vă spun cât se poate de simplu că nu ne aruncăm în promisiuni, că vom asfalta glia județului și vom crea locuri de muncă plătite cu mii de euro, că nu va mai plăti nimeni taxe, iar la țară va curge lapte și miere. Nu putem face așa ceva. Singurul lucru la care ne angajăm este să aducem județul Constanța la normalitate, să îl ajutăm să își recâștige forța și demnitatea. Timp de 12 ani de zile, s-a vorbit de Constanța ca despre feuda marilor baroni PSD, Mazăre și Constantinescu, iar acum, culmea tupeului, ei cer continuitate.

De aici trebuie să plecăm și să repunem lucrurile în normalitate. Consiliul Județean trebuie să fie o instituție deschisă tuturor, transparentă, care să lucreze în interesul cetățenilor și să răspundă în fața lor. Tirania și despotismul nu mai pot fi politici publice la Constanța. Relația normală cu cetățeanul, cu instituțiile statului, asigurarea unor condiții civilizate în educație, sănătate, cultură, o finanțare corespunzătoare a proiectelor pentru dezvoltarea județului nu pot fi promisiuni electorale deoarece ele se află în fișa postului fiecărui primar, fiecărui consiliu județean. De aici trebuie să plecăm.

- Cu toate acestea, o stare de normalitate într-o instituție publică nu presupune automat și performanțe deosebite, inovare etc. Bănuiesc că vă propuneți mai mult de atât.

- Plecând de la o stare de normalitate poți crește sănătos și durabil, poți dezvolta pe termen lung un județ sau un oraș. Asta este firea tuturor lucrurilor, inclusiv în dezvoltarea oamenilor. Trebuie să existe o fundație sănătoasă la baza tuturor lucrurilor pe care vrem să le dezvoltăm trainic. Iar din corupție, hoție și parvenitism nu poți crea cadrul propice pentru a dezvolta ceva durabil, pentru a aduce investiții sau a implementa proiecte complexe. Știți foarte bine că județul Constanța a fost închis de Nicușor Constantinescu. Ați văzut vreo investiție, vreun proiect important cu fonduri europene în județul Constanța? Nimic. Primarii au fost lăsați să se descurce pe barba lor pentru că domnul Nicușor și gașca sa aveau ușile închise la Bruxelles. Și așa, în timp ce alte județe investeau centralizat sute de milioane de euro bani europeni în infrastructură rutieră, apă, canalizare, săli de sport polivalente, stadioane, spitale, la Constanța se peticeau drumuri și se săpau fântâni. Așadar, plecând de la un mediu prielnic, transparent și deschis, sunt convins că vom putea implementa proiecte de infrastructură, să atragem investitori mari, să accesăm fonduri pentru educație și sănătate.

- Spitalul Județean Constanța, arestarea lui Căpățână, închiderea Centrului de radioterapie. Mizerie, carcalaci, pacienți nemulțumiți. Se poate schimba ceva în bine aici?

- Lucrurile puteau fi schimbate de mult timp în bine. Dacă s-ar fi vrut. Vedem astăzi cine a condus în ultimii ani de zile Spitalul Județean: un manager privat, plătit cu 6.000 euro pe lună, ridicat de procurorii DNA pentru fapte de corupție. Conducerea CJC este părtașă. Căpățână a fost pus și protejat de Constantinescu, iar Cristinel Dragomir și consilierii județeni PSD și-au asumat și s-au angajat să îl apere cu orice preț. Și au reușit. Până la un punct. Pentru că de DNA nu poate să îi apere nimeni nici pe ei. Cu un astfel de manager și management, croite pe interesele economice ale grupărilor PSD, Spitalul nu putea performa și nu se putea moderniza. S-au făcut cârpeli, însă ce se construia cu o mână, băieții dărâmau și furau cu alte cinci. Și să nu ne spună acum că nu ar fi fost bani pentru modernizarea completă sau investiții. Băieții vroiau să vândă spitalul pe bucăți. Așa s-a întâmplat și cu Radioterapia. O închidem pe a noastră ca să dăm bolnavii de cancer pe mâna unui privat. Logica lor este de o simplitate criminală. În sensul propriu al cuvântului.

Din punctul meu de vedere este cât se poate de clar că lucrurile se vor schimba radical în Spitalul Județean după 5 iunie. Orice consiliu județean bine intenționat va face din sănătate o prioritate, iar eu garantez pentru liberali că se va întâmpla așa. Vom aloca oricâte resurse financiare va fi nevoie pentru ca în doi ani maximum întreg spitalul să fie renovat de la un capăt la altul. Așa cum ceilalți au găsit bani pentru cămine culturale, contracte de publicitate de milioane de euro, lucrări decontate fictiv, așa vom găsi noi bani pentru Spital.

- Care este viziunea PNL de dezvoltare a Constanței?

- PNL Constanța își dorește un model de dezvoltare pentru municipiu și județ, o administrație eficientă, bazată pe responsabilitate, competență și transparență decizională. Avem o țintă clară și precisă, vrem și trebuie să scoatem Constanța din cercul vicios al sărăciei în care a fost adâncită de peste 15 ani de o administrație coruptă, ineficientă și indolentă. Potențialul economic al județului Constanța nu a fost deloc valorificat, iar nivelul de viață al cetățeanului a scăzut foarte mult. Este păcat să nu dezvoltăm potențialul pe care îl avem. Trebuie să intervenim în structura administrativă, să spargem politicile de gașcă, să intrăm puternic în reorganizarea resurselor.

- Un mesaj pentru constănțeni în vederea alegerilor din 5 iunie.

- În primul rând, le cer constănțenilor să iasă la vot, indiferent de simpatii sau afinități politice. Important este ca ei să voteze, ca prin votul lor viitoarea administrație, indiferent ce culoare va avea, să aibă legitimitate populară. Votul este singura armă cu care putem sancționa derapajele politice și administrative.

În al doilea rând, constănțenii trebuie să înțeleagă că județul și orașul Constanța au nevoie să-și recâștige demnitatea și puterea, au nevoie să se dezvolte în pas cu timpurile și nu în pas cu interesele găștilor economico-politice.

PNL este singura soluție credibilă și capabilă pentru acest lucru. Nu venim cu minciuni și demagogie, ci stăm în fața dvs. cu oameni tineri, capabili și profesioniști. Constanța trebuie să fie demnă și puternică. Acesta este angajamentul meu.

(P)

Comentează știrea

liberal
26 mai 2016
de prost gust

Constanta redevine demna si puternica atunci cand lepre ca voi vor disparea din viata publica. Daca nu intelegeti ca adunatura condusa de Dragomir Gheorghe si Puiu Hasotti face ca acest colt de tara sa balteasca in incompetenta, traseism, iresponsabilitate, cumetrie si coruptie inseamna ca sunteti complici la distrugerea acesei natii. Rusine!

vlad
26 mai 2016
E nevoie de schimbare!

Constanta are nevoie de schimbare, de investitii si de oameni competenti si profesionisti, nu poate ramane in culorile rosii pesediste.

Lazar
29 mai 2016
Marele Inginer Boroianu R.Aurel

Stimate d-ne si d-ni de la Cugetul Liber care a-ti scris acest articol dvs a-ti verificat Diploma de inginer d-nuli Boroianu R.A de la ce Universitate a primito,nu cumva e de la Academia de stinte SRI Gabi Oprea,poate va ajuta Iulia Cercan,Dvs nu cumva sunteti platiti sa scriti articole despre acest Infractor Dr.Dr.Prof an Frauda si Falsificari de acte documente false,furaciuni la un grad foarte mare sau aveti intentia sa prostiti cetateni Constantei si sa nu le vorbiti adevarul.Nu este destul si suficient cu spagile mari si avocati lor si cu ceei de la IPJ si Parchetul C-ta an frunte cu d-na Prc Adina Flore,Puiu Zarafina si a-lti care sau ocupat de cercetarea si investigatia dosarelor si reclamatile facute de mine an legatura cu fraudele,evaziunile fiscale ,spalare de bani,documente false si cate si cate sponzorizari la Partid,ANAF si SRI stau la umbra si au prostit an josit,denigrat,degradat si murdarit imaginea justitiei si forurile superioare.Va rog frumos daca sunteti presa respectabila si cu prestigiu nu va degradati cu acest INFRACTOR.Puteti verifica la Parchetul General,CSM,DNA,DIICOT,MAI,IGPR,IPJ,Parchetul C-ta,DNA C-ta si la SRI daca va face placerea nu sunt scrise anonime, Lazar semneza daca doriti cumva si dvs dreptate si nu a-ti servit candva produsele infestate cu Salmonela de la renumita firma Sc Gepeto Impex Sa.Informati cu an credere forurile superioare ca va stau la dispozitie cu ori ce antrebare.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2311 secunde