CCR revizuiește Constituția lui Antonescu. 25 de articole, neconstituționale

65
2
CCR revizuiește Constituția lui Antonescu. 25 de articole, neconstituționale - ccr1383800075-1392556981.jpg
Judecătorii CCR au finalizat analizarea Constituției și au regăsit 25 de elemente de neconstituționalitate la proiectul de modificare a legii fundamentale. 


Printre acestea se numără articolul 103, cel care face referirei la modalitatea în care președintele numește premierul, altul face referire la traseismul politic, o altă problemă fiind în articolul care spune că problele obținute ilegal să poată fi folosite, dar doar în favoarea acuzatului.


Judecătorii au dat deja votul în legătură cu decizia Curții, urmând să fie redactată minuta care va fi transmisă spre publicare în Monitorul Oficial, notează realitatea.net.


Comentează știrea

Hanibal
17 februarie 2014
revizuirea constitutiunii

Ori sa se revizuiasca , primesc ! dar sa nu se schimbe nimica ; ori sa nu se revizuiasca , primesc ! dar atunci sa se schimbe pe ici pe colo , si anume in punctele esentiale ....Si uite asa , " revizuirea " a ajuns pe mana lui Trahanache - Antonescu specialist in istorie la nivel de clasa a patra . La ce va folosi revizuirea o stim : la consolidarea oligarhiei . O Constitutie este haina pe care si-o ia un popor intr-un anumit moment , sau pe care i-o da clasa lui conducatoare . Toate Constitutiile de care au avut parte romanii , au fost haine largi dar stramte la guler , sugrumatoare pentru popor . Relele nu provin de la Constitutie , ele provin din noi insine . Puteti modifica Constitutia oricat veti voi , spunea Petre Carp , insa nici rivalitatea , nici pasiunile , nici luptele intre partide nu vor dispare si prin urmare nici dezamagirile . Actuala Constitutie n-a impiedecat USL sa atace statul de drept si sa incerce subordonarea justitiei . Romanii nu vor vota Constitutia clocita de Antonescu .

Comitetul de Inițiativă pentru Constituția Cetățenilor.
17 februarie 2014
Nașul Tv. prezintă Constituția Cetățenilor !

CONSTITUȚIA CETĂȚENILOR LA NAȘUL TV. ! ÎNCEPÂND DE ASTĂZI,DE LUNI PÂNĂ JOI INCLUSIV,ÎN FIECARE SĂPTĂMÂNĂ,PE TERMEN NEDETERMINAT,NAȘUL TV. VA DIFUZA ÎNTRE ORELE 10.30 ȘI 12.00 O EMISIUNE,MODERATĂ DE MIRON MANEGA DESPRE CONȚINUTUL CONSTITUȚIEI CETĂȚENILOR.LA EMISIUNE,VOR FI INVITAȚI PROF.DR.COLGEAG FLORIN ȘI DR. ÎN ECONOMIE CONSTANTIN COJOCARU.CONSTANTIN COJOCARU VA RĂSPUNDE TUTUROR ÎNTREBĂRILOR TELESPECTATORILOR REFERITOARE LA CONSTITUȚIA CETĂȚENILOR,PE DURATA TUTUROR EMISIUNILOR.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6299 secunde