Ce constănțeni țintesc funcții la vârful PDL

551
Ce constănțeni țintesc funcții la vârful PDL - gigichiruconstantinchirila-1365180817.jpg

Articole de la același autor

Președintele PDL Constanța, sena-torul Christian Gigi Chiru, și fostul deputat, actualmente președinte in-terimar la Organizația Municipală a PDL Constanța, Constantin Chiri-lă, sunt cei doi democrat-liberali de la malul mării care țintesc funcții în cadrul Biroului Permanent al PDL, forul de conducere al partidului. 

Surse din cadrul formațiunii politice au declarat că accederea celor doi în conducerea partidului ar fi o recompensă a faptului că organizația de la Constanța a demonstrat că știe să se facă utilă atunci când situația o impune.

O astfel de ocazie au avut democrat-liberalii constănțeni atunci când atât Vasile Blaga, cât și Elena Udrea au venit la malul mării pentru prezentarea moțiunilor cu care au candidat la șefia partidului.

Revenind la candidaturile celor doi constănțeni, secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, a declarat că senatorul Christian Gigi Chiru va candida pentru funcția de secretar executiv de regiune.

"Pentru secretar executiv sunt 16 posturi, opt pentru comisii de specialitate și opt secretari executivi pe regiuni de dezvoltare. S-au înscris 39 de candidați", a precizat Flutur.

În ceea ce-l privește pe cel de-al doilea constănțean care țintește să ajungă în cadrul Biroului Permanent Național al PDL, mai exact, fostul deputat Constantin Chirilă, acesta și-a depus candidatura pentru o funcție de membru în Comisia Națională de Integritate, Statut și Litigii.

Conform secretarului general al PDL, Gheorghe Flutur, aici, pe opt locuri candidează 30 de democrat-liberali.

Totodată, pentru ocuparea celor șase posturi de membru în Comisia Națională de Revizie și Control candidează 12 persoane. Flutur a subliniat că fiecare dintre candidați și-a asumat această responsabilitate, fie pe o comisie de specialitate, fie pe o regiune, pentru că obiectivele principale ale PDL sunt profesionalizarea partidului pe de o parte și, pe de altă parte, reconstrucția partidului.

În total, pentru alegerile de sâmbătă, și-au depus candidaturile peste 120 de democrat-liberali.

Cei mai mulți dintre ei provin dintre susținătorii moțiunilor Vasile Blaga și Elena Udrea, reformiștii Monicăi Macovei refuzând să candideze pentru vreo funcție.

Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, a menționat că pentru cele patru posturi de prim-vicepreședinte al PDL s-au înscris șase candidați.

"Cele patru funcții sunt împărțite pe domenii. Este vorba de domeniul politic, unde s-a înscris Anca Boagiu, la domeniul comunicare

s-a înscris Liviu Negoiță, la mediul de afaceri sunt doi candidați - Andreea Paul și Ion Ariton, iar la politici publice s-au înscris Dorin Florea, primarul de la Târgu Mureș, și Theodor Paleologu. Pentru funcția de secretar general există o singură candidatură - a subsemnatului", a menționat Gheorghe Flutur.

În ceea ce privește cele 16 funcții de vicepreședinți, acestea sunt împărțite pe din două - opt pe departamente de specialitate și alte opt pe regiuni, numărul candidaților înscriși fiind de 29. Pentru funcția de trezorier al PDL există o singură candidatură cea a lui Ion Ivașcu.

Funcțiile de secretar general adjunct, două la număr, sunt împărțite pe arii de responsabilitate, respec-tiv "responsabil cu cancelaria PDL" unde candidează Marian Zlotea și Bogdan Cantaragiu, și "gestionarea carierei în partid", pentru care și-au depus candidaturile Costică Canacheu și Clement Negruț. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6636 secunde