Ce părere au pedeliștii constănțeni despre situația maidanezilor

597
8
Ce părere au pedeliștii constănțeni despre situația maidanezilor - cainifarastapanicomunitari100302-1319053602.jpg

Pedeliștii constănțeni au emis, ieri, un comunicat de presă prin care este dezbătută problematica animalelor fără stăpân și criticat modul în care USL a tratat acest subiect.

"Lupta crâncenă dusă în Parlamentul României de USL pe tema câinilor fără stăpân, subiect ce a generat «dezbateri ample», încă din luna aprilie a acestui an, de când acest proiect de lege a fost înscris pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților, a avut în această săptămână un nou episod.
Cu toate că parlamentarii USL au votat «PENTRU» în comi-sie, constatăm cu stupoare că, în plen, votul le-a fost impus de lideri în cu totul alt sens, împotriva aceea ce le dictează conștiința. Nu le putem reproșa colegilor din USL decât un singur lucru: că suferă de lipsă acută de teme de dezbatere. Este o problemă importantă, dar nu de interes național, iar rezolvarea ei nu mai suportă amânare, gândindu-ne la incidentele nefericite promovate de mass-media", se arată în comunicat.
Textul continuă prin prezentarea cazului femeii din Bucu-rești, sfâșiată, la începutul acestui an, de mai mulți câini comu-nitari, care, ulterior, a decedat.
"În niciun caz, soluția nu este să părăsim sala de ședințe a Camerei Deputaților, așa cum au decis de multe ori colegii din Opoziție să procedeze. Din dorința de a câștiga capital electoral, colegii din USL se penibilizează de fiecare dată când se reiau dezbaterile pe acest subiect. Tergiversarea nu înseamnă soluționarea acestei probleme!", spun democrat-liberalii din județ.
Ei continuă prin a menționa că este corect ca autoritățile locale și cetățenii să decidă în legătură cu gestionarea câinilor fără stăpân, așa cum prevede actul normativ supus dezbaterii parla-mentare.
"Amendamentele susținute de PDL în Camera Deputaților sunt în acord cu politicile europene, întrucât în mai toate țările dezvoltate există o anumită perioadă de timp în care câinii fără stăpân sunt găzduiți în adăposturi specializate", spun pedeliștii constănțeni.
Menționăm că documentul este semnat de către pre-ședintele Organizației Județene a PDL Constanța, Cristian Gigi Chiru, de către cei trei deputați PDL, Maria Stavrositu, Con-stantin Chirilă și Zanfir Iorguș, și de către senatorul Mircea Banias.



Comentează știrea

grivei
20 octombrie 2011
câinii si politica

Este penibil sa faci atata caz despre "grija" ipocrita față de câinii vagabonzi in timp ce nimeni nu se sinchiseste de copiii vagabonzi care s-au organizat in bande de hoti.De cand e lumea,in Romania,cainele era legat de lant si tinut in coteț.Cainii vagabonzi erau prinsi de hingheri si duși la fabrica de confectionat mănuși.

admirator
20 octombrie 2011
ambele partide gresesc!

Se politizeaza prea mult. Si sunt interese prea mari. In plus, problema este pusa gresit. Se doreste o lege prin care sa se eutanasieze, sau nu, maidanezii. Guvernul putea da -de mult timp- o ordonanta de urgenta (poate chiar din iarna, cind femeia a fost sfisiata si mincata de vie) prin care sa se interzica prezenta maidanezilor pe strazi. Si obligatia primariilor de a-i aduna. Abia in pasul al doilea, se putea lasa libertatea initiativei populatiei locale, cind era vorba de soarta cainilor prinsi. Dar in nici un caz, nu se poate discuta despre lasarea libera a maidanezilor pe spatiul public! Dar nimeni nu vrea rezolvarea problemei, pentru a incerca sa atraga capital (ONG-urile promaidanezi si sustinatorii lor din afara platesc bine; basca banii sifonati de la primarii pentru "maidanezi") si pentru a arata electoratului ce mult se lupta ei pentru a face ordine pe strazi (PDL), sau pentru a apara viata maidanezilor (USL). Inca se mai poate da o astfel de ordonanta, care sa taie nodul gordian. Nu este corect ca Parlamentul sa lase la cheremul adm. locale libertaea de a alege prezenta maidanezilor pe strazi sau nu. Trebuie sa-i oblige sa-i adune. Dar se poate sa le lase libertatea de a-si administra padocurile si fondurile. In plus, Parchetul General trebuie sa se autosesizeze in legatura cu atitea omoruri si vatamari corporale. ONG-urile promaidanezi, trebuie cercetati pentru instigare si complicitate la omor si vatamari corporale. (Este ridicol sa se ceara -si obtina- despagubiri civile in instante, de catre victimele maidanezilor, dar nimeni sa nu raspunda penal pentru infractiuni cu violenta. Care omoara oameni sau pun viata in pericol si lasa sechele grave -fizice si psihice-. Juristii nostri au luat bac-ul?)

anti gunoaie si mizerie din centrul orasului,peninsula si cam in toate cartiere le orasului
20 octombrie 2011
doresc sa protestez impotriva nesimtirii primarului, a parazitismului angajatilor primariei

1, sa va fie rusine ca orasul asta e plin de maidanezi si gropi de gunoi 2,politia locala nu se implica cu mai nimic in solutionarea problemelorscandalurilor nocturne,3,majoritatea angajatilor primariei freaca menta in birouri,nu conteaza ca acum e vara,asa fac si iarna si primavara...sunt doar cateva din nemerniciile aruncate asupra bietilor constanteni de cand a venit ciiuma mazareasca...iata si problema carutelor care merg de-a valma cu gunoaie si peturi -asta cand nu fura -merg rromii sau aia de la tzara nestingheriti de nimeni prin oras,desi e interzis de lege,problema e tot in raspunderea primariei si a politiei locale care e in subordinea lui mazare acum ...ce draku faceti, putorilor?

Miruna
20 octombrie 2011
baba olga ,aici nu scrii

vad ca e o ura personala pt mine ca ce a scris antimaidanezi sau oricine scrie antimaidanezi nu te-a deranjat si nu ii raspunzi ,dar cum am aparut eu cum ai scris....stiu,nu ti convine ca eu sunt tanara frumoasa ,desteapta,realizata iar tu esti o baba scofalcita si dementa ,care zace acasa toata ziua ba hranind cainii ba scriind pe c.liber....in curand o sa va dau si un id sa va zgaiti la frumusetea mea toate babele maidanezoofile ca tine=)))

olguta
20 octombrie 2011
miruna matraguna

handicapato aici erai

pro animale dar a n t i m a i d a n e z i
20 octombrie 2011
doresc sa protestez impotriva nesimtirii primarului, a parazitismului angajatilor primariei si neimplicarea generala a institutiilor subordonate primariei

Vorbim despre o crestere cu 20% a numarului de persoane care trec anual pragul centrelor antirabice. O cifra care ar trebui sa le dea totusi de gandit edililor, care in 20 de ani nu au gasit solutii astfel incat sa fie bine si pentru oameni, si pentru caini. Pentru ca nimeni nu a gasit calea astfel incat animalele fara stapan sa nu se mai inmulteasca si sa nu mai rabde de foame, acum maidanezii sunt pretutindeni: langa blocuri, printre masini, in hale si depozite. Si nu numai: exista semnale din toata tara ca situatia cainilor vagabonzi a scapat de sub control

antimaidanezi
20 octombrie 2011
doresc sa protestez impotriva nesimtirii primarului, a parazitismului angajatilor primariei

in cluj,iasi,in brasov,craiova,arad,braila,calarasi,suceava,baia mare,orice oras are mai putini caini pe cap de locuitor ,nu ca nu ar mai avea si ei caini dar nu au in halul asta ca la noi,unde mazarea infecta a lasat sa proliferee cainii pt ca nu vea sa dea bani,mi-a si zis un hingher ca nu mai primesc bani la padoc deloc si ca sa stranga,e o rea vointa din partea legumei de la primarie.

Linus Torvalds
20 octombrie 2011
Hai baieti, hai ca se poate.

Mi-e mila de caini, dar de mine mi se rupe inima, daca pot sa citez (din Creanga, parca?). Nu e normal sa nu pot sa alerg un pic pe strada, ca intr-o tara civilizata, fara sa se repeada un caine la turloaie. Sau sa merg cu bicicleta. Sau pe jos, un pic mai spre seara. Cainele sterilizat tot musca, pentru ca muscatura se realizeaza cu coltii, nu cu testiculele, ca sa vorbesc stiintific. Dar hai, macar nu se inmulteste. Insa nu, totusi, trebuie eutanasiat, pentru ca altfel e imposibil sa-ti dai seama daca e castrat sau nu, de la distanta. Ca sa ma explic: hingherul care umbla pe strada daca stie ca nu trebuie sa existe caini, cum il vede, cum il prinde. Altfel. se uita la el de la distanta si zice: ba, ala sigur e castrat, nu mai alerg dupa el. Deci, oricat de dureros ar fi, trebuie eutanasiati. Dar e bine ca legea lasa la alegerea administratiilor locale. Prieteni, daca va plac caini, mergeti si-i luati in casa si aveti grija de ei. Dar nu pe strada. Sau mergeti la adapost, luati un caine, doi, cat puteti, treceti-l pe numele vostru, puneti-i cip si aveti grija de el.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2695 secunde