Zona crepusculară din spatele Gării Constanța

2269
4
Pentru cele câteva familii care locuiesc peste liniile de cale ferată, în spatele Gării Constanța, drumul spre casă, de la serviciu, este plin de primejdii. Mai în glumă mai în serios, oamenii spun că trebuie să treacă, zilnic, prin "Zona crepusculară". Adică printre ruinele unei foste întreprinderi de mase plastice, acum adăpost pentru maidanezi și cerșetori.

Sunt o mână de oameni, angajați ai Regionalei CFR și ai Oil Terminal, care, de-a lungul timpului, și-au încropit gospodării pe terenurile puse la dispoziție de cele două unități. Acesta a fost, însă, singurul ajutor primit, pentru că autoritățile au uitat de ei și sunt nevoiți, zi de zi, să străbată drumul dintre casă și serviciu printr-o zonă neiluminată și "stăpânită" de maidanezi.

Legătura cu orașul se face printr-un tunel care se deschide în Șoseaua Mangaliei. Înainte de a ajunge la casele lor, locatarii trebuie să treacă, apoi, prin curtea fostei SC Energia SA, o firmă cândva renumită pentru produsele din plastic pe care le realiza. Între timp însă, societatea a intrat în insolvență, iar punctul de lucru din spatele Gării Constanța a rămas în paragină. În prezent, zona este ca după război: clădiri dărăpănate, pe care "artiștii" în graffiti și-au exersat talentul, dar în care nu se sfiiesc să-și caute adăpost sărmanii Constanței, fiind ascunși de bălăriile care au împânzit locul.

Noaptea printre ruine

"Sunt mulți cerșetori care stau în tunelul conductelor de la CET, care duc spre oraș, acolo este zona cea mai urâtă. Dar erau unii care veneau și în clădirile părăsite de aici. Tragem speranță ca iarna asta să nu mai vină, pentru că au rămas fără acope-rișuri și au început să și cadă", ne-a declarat unul din-tre locuitorii pre-lungirii străzii Ca-raiman.

"Zona este foarte circulată, dar mai ales în timpul zilei, de către cei care vor să scurteze drumul spre strada Justiției și sunt cu mașina. Intră prin tunel, apoi prin curtea Energiei și mai departe pe strada Justiției și scapă de aglomerația orașului. Noaptea însă este periculos și mai ales dacă nu ești cu mașina. Copiii, când vin de la școală, și femeile care se întorc de la serviciu vin peste liniile de cale ferată și apoi printre ruine. S-a întâmplat iarna trecută ca un vecin să fie atacat și să-i fie furat telefonul mobil. Sunt stâlpi de iluminat, dar becurile sunt arse. Am discutat cu vecinii să le schimbăm noi. Asta este, rezolvăm pe cont propriu, pentru că un ajutor de la altcineva nu avem", au adăugat locatarii.

Trebuie menționat că oamenii au preferat să-și spună păsurile sub protecția anoni-matului, de teama repercusiunilor.

Domeniul maidanezilor

O altă problemă o reprezintă haitele de maidanezi. "Este plin de câini comunitari, dar niciodată nu a venit nimeni de la Ecarisaj pe aici. Merg prin zona Gării, pe la Abator, iar toți câinii fug încoace. Aceasta este Zona crepusculară, așa se simte. Am avea nevoie de iluminat stradal și să fie curățată șoseaua de arbuștii care împânzesc ruinele", au mai reclamat oamenii.

Aceștia trag speranță că nu vor mai trebui să îndure prea mult timp situația aceasta, căci au auzit că după intrarea în insolvență a firmei de mase plastice, terenul ar urma să fie înstrăinat.

Comentează știrea

RADU MARCEL
15 octombrie 2011
ASTA NU E NIMIC

DAR CE SPUNE TI DE CENTRUL ORASULUI STEFAN CEL MARE CLADIRI VECHI CU VALOARE ISTORICA IN CARE LOCUIESC NUMAI TIGANI SCUZE (:ROMI:)CARE DISTUG (AU DISTUS ACELE CLADIRI. LA FEL SI PIATA OVIDIU ACEIASI POVESTE IAR ORASUL ESTE UN MARE BORDEL PLIN DE PROSTITUATE IN APARTAMENTE INCHIRIATE CU ANUNTURI IN TELEGRAF SI ALTE PUBLICATI CARE FAC TROTOARUL PE VARIANTA SI IN ALTE LOCATI OARE NIMENI NU VEDE SI REVIN LA STEFAN CEL MARE UNDE TOATE CAILE DE ACCES PENTRU POMPIERI (ACELE MICI STADUTE DE ACCES IN BULEVARD )AU FOST OCUPATE DE CLADIRI CE AU APARUT PESTE NOAPTE (OARE CUM A FOST POSIBIL CU CE APROBARI)DE CE NU SE SESIZEAZA NIMENIIIII?????????

Gogu
15 octombrie 2011
Zona Crespusculara - O zona minunata pentru ca pedeleii sa-si arate "muschii"

Daca tot s-a drescoperit o asemenea zona (in articolele voastre minunate) de ce nu vine un pedeleu sa faca CONCRET ceva, pe banii pedeleului si, apoi sa zica: Fratilor am facut asta! Probabil terenurile apartin cuiva! Cumparatile pedelistilor! Faceti orice numai dovediti ca puteti! Asa, de vorbe ne-am saturat! Cel mai usor e sa arati cu degetul spre altii! Si voi asta faceti de sapte ani DE CAND SUNTETI LA PUTERE!

Mirela Georgescu
15 octombrie 2011
Aveti o grija: CAINII

Nu stiu cum se face dar in toate articolele voastre "grija"cea mai mare sunt maidanezii! Faceti bine si informati-va ce s-a intamplat la Parlamentul European si mai "schimbati" placa cu "maidanezii" ca ar trebui sa ne civilizam si noi! Faceti si niste articole cu Biobaza (cine primeste milioanele de pe-acolo) si abia apoi veti fi cu adevarat ziaristi... impartiali!!!

anti maidanezi
15 octombrie 2011
zoofila Mirela Georgescu

mare imbecila e si animala pe 2 picioare Mirela Georgescu

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6762 secunde