Ce va face Primăria Constanța cu câinii fără stăpân?

1634
25
Ce va face Primăria Constanța cu câinii fără stăpân? - maidanezi5267x500-1318966823.jpg
Votul asupra legii câinilor fără stăpân a fost amânat cu două săptămâni, la cererea liderilor de grup din arcul guvernamental, acest interval urmând să fie folosit pentru ca deputații să ceară punctele de vedere ale administrațiilor locale din colegiile lor.
Propunerea a fost făcută după pauza de consultări dintre liderii de grup cerută de către Mircea Toader, liderul grupului democrat-liberal.
"Punctul nostru de vedere este să amânați acest vot peste două săptămâni, timp în care fiecare dintre noi vom solicita administrațiilor locale să-și prezinte punctele de vedere și să le spuneți și lor «noi nu suntem de acord cu ce vreți voi» și poate la anul veți avea o problemă", s-a adresat Toader parlamentarilor opoziției.
"Mai întâi îmi întreb conștiința mea, înainte să-l întreb pe primar", a replicat deputatul PNL Cristian Adomniței. Acesta a amintit că, pe 13 octombrie, Parlamentul European a adoptat o declarație scrisă pe această chestiune în care se pronunță pentru măsuri de control ale statelor membre privind modul în care acestea respectă principiul Tratatului de la Lisabona, potrivit căruia animalele sunt considerate ființe simțitoare, iar cruzimea față de acestea trebuie pedepsită.
Propunerea făcută plenului de către Mircea Toader a fost adoptată cu 158 voturi favorabile, 100 contra și șapte abțineri.
Referitor la acest aspect, primarul Radu Mazăre a declarat că este de acord cu legea, atâta timp cât decizia privind eutanasierea câinilor fără stăpân revine în totalitate administrației locale. Primarul a menționat că va cere tuturor deputaților constănțeni să voteze această lege și, dacă aceasta va trecere, primăria va publica un sondaj prin care constănțenii vor fi întrebați dacă sunt sau nu de acord cu eutanasierea câinilor comunitari. În funcție de rezultatele acestui sondaj, administrația lui Mazăre va lua o decizie în privința unei dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă Constanța la momentul actual.

Comentează știrea

25 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
admirator
19 octombrie 2011
da' cind oamenii (doar copii, femei, batrini?) mor sau sunt mutilati, de maidanezi,

unde va este constiinta aia? De altfel, problema este pusa gresit. Pe noi ne intereseaza eliberarea spatiului public de maidanezi. Ce faceti cu ei dupa ce ii adunati in adaposturi, este treaba voastra. Dar nu cereti bani de la bugete (central, local) pentru ei. Asadar, rezolvati problema mai repede! Pe urma decideti ce faceti cu ei.

olguta
19 octombrie 2011
admirator, esti un prost

ciinii sint nevionati si merita sa traiasca pentru ca sint blinzi si se joaca si are grija de copii nostrii in fata blocului. noi le dam de mincare, avem grija de ei si voi vreti sa ii omoriti nemernicilor

admirator
19 octombrie 2011
Cred ca e bine sa vorbiti politicos!

Sigur, cainii trebuie sa traiasca. Dar nu pe spatiul public! Ci in adaposturi. Si nu pe banii comunitatii, ci pe banii "iubitorilor" de animale. In rest, numai de bine! (Da' fetitta aia onorita de maidanezi a intilnit caini blinzi? Da' cei care se prezinta la spital cu muscaturi, au intilnit maidanezi blinzi? Da' cainii care latra biciclistii, cainii de apartament, cainii ce nu apartin de haita lor si care le tranziteaza "teritoriul", etc. sunt blinzi? Oricum, microbii pe care merda lor ii imprastie, nu sunt "blinzi". Cind faceti curat dupa ei?)

olguta
19 octombrie 2011
scuze pentru admirator

aveti dreptate si imi cer scuze in cea ce priveste cuvintele folosite. insa eu cu vecinii mei ne dedicam acestor catei, le facem custi in gradina blocului, le dam sa manince, avem grija de pui si nu vrem ca ciinii nostri sa fie luati. sint blinzi si nu musca pe nimeni decit pe hoti si pe straini. dar este bine asa ca nu vine hotii noaptea

pierreluc
19 octombrie 2011
??

ii trimite la navodari .

orasean
19 octombrie 2011
ar fi bine

ii face matei hot-dog. acolo primarul stie ce vrea, nu se ascunde in spatele cetatenilor cum face mazare cand e vorba despre o masura importanta

admirator
19 octombrie 2011
Si vecinii sunt de acord?

Ati obtinut acordul lor scris -prin asociatie- de utilizare a spatiului comun? Si faceti curatenie? Si daca trece un biciclist sau un caine strain nu ataca? Inseamna ca nu aveti caini in grija. Si de unde recunosc ei un hot de un om cinstit? Daca se va intimpla o nenorocire, raspundeti dvs.? Incercati sa delimitati fenomenle.Adunati animalele de pe strazi si din spatiiile publice. Apoi, veti decide ce e de facut cu ele, in adaposturi, fara sa mai pericliteze viata sau integritatea cetatenilor. Voi veti decide, fara imixtiunea nimanui. Cu conditia sa nu mai cereti bani de la buget. Deci, care-i problema? De ce va opuneti? De ce identificati adunarea de pe strazi cu eutanasierea?

olguta
19 octombrie 2011
da sunt de acord

toate lumea ii iubeste. sint 15 ciini care le-am facut custi si le dam sa manince. se mai repede la oamenii straini dar nu a muscat pe nimeni. De ce sa ii adune din fata scarii daca noi ii iubim? avem grija de ei si vrem sa stea cu noi. punct.

Raluca
19 octombrie 2011
greu...

Situatiile extreme cer masuri extreme... si problema cainilor este o situatie extrema, care treneaza de foarte multi ani.

mircea
19 octombrie 2011
eutanasierea

e singura solutie civilizata si eficienta. acesti caini trebuie scosi de pe strazi si nu bagati in adaposturi ci in pamant.

25 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6981 secunde