Ce se va întâmpla cu maidanezii din Mangalia

188
Ce se va întâmpla cu maidanezii din Mangalia - cristianradu6-1380720086.jpg

Articole de la același autor

Primarul Mangaliei, Cristian Radu, a avut, ieri, o întâlnire cu ONG-urile din localitate pentru a dezbate problema câinilor fără stăpân din oraș. 

În cadrul discuțiilor, reprezentanții ONG-urilor, alături de câțiva iubitori de animale, prezenți la întrevedere, au fost de acord cu propunerea edilului, privind declanșarea unei campanii publice de adopție a câinilor comunitari de pe teritoriul municipiului.

Obiectivul campaniei este acela de a reduce numărul animalelor fără stăpân, prin adopții responsabile, prin informarea corectă și sensibilizarea locuitorilor orașului. Toți cei prezenți la discuții au spus că își doresc ca, prin acest demers, un numar cât mai mare de câini comunitari să-și poată găsi un stăpân, evitându-se în acest fel intrarea sub incidența noilor reglementări în vigoare.

O altă temă abordată legată de câinii comunitari a fost aceea a sterilizării patrupedelor, în special a celor cu stăpân. Primarul Cristian Radu a precizat că această problemă trebuie rezolvată, dar într-un mod responsabil și cu implicare susținută din partea locuitorilor orașului.

"Sunt de acord cu adopția câinilor, dacă toți ne dorim sincer acest lucru. Însă, dacă nu avem și sprijinul dumneavoastră în acest sens, suntem nevoiți să alegem varianta eutanasierii. Până atunci, căutăm soluții de identificare a unei ferme dezafectate unde ar exista spațiu suficient pentru amenajarea unui adăpost de capacitate mare. Anumite ONG-uri din oraș ne-au recomandat amenajarea unui adăpost care ar fi costat municipalitatea 200.000 de euro doar pentru o capacitate de 400 de locuri. Primăria Mangalia nu dispune de sumele acestea pentru o asemenea cauză. Cu acești bani putem să ajutăm pensionarii, copii cu dizabilități și alte categorii defavorizate", a replicat primarul Cristian Radu.

Totodată, s-a mai stabilit ca în cazul găsirii locației pentru un adăpost, ONG-urile să suporte costurile pentru cuști și să se găsească soluții pentru prețul sterilizării.

"Dacă prețul sterilizării câinilor este același cu cel al eutanasierii, prefer să îi sterilizăm", a mai precizat Cristian Radu.

Discuțiile au mai vizat implementarea unui Regulament privind adopțiile, precum și identificarea proiectelor de finanțare pentru un adăpost și a costurilor suplimentare. O altă întâlnire pe aceeași temă va avea loc, săptămâna viitoare, când se vor stabili măsurile ce se vor lua cu privire la adopțiile câinilor comunitari din Mangalia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1418 secunde