Ce spune Iohannis despre raportul MCV

110
1
Ce spune Iohannis despre raportul MCV - cespuneiohannis3-1422452616.jpg

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, referitor la raportul MCV, că ia act de observațiile critice formulate, privind reticența Parlamentului de a aplica decizie ale CC sau utilizarea excesivă a Ordonanțelor, arătând că e nevoie de continuarea eforturilor pentru combaterea corupției. 
Potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale, președintele Iohannis "salută faptul că acest raport este unul predominant pozitiv, care arată că progresele identificate de Comisia Europeană în raportul precent s-au consolidat semnificativ".
În comunicat se menționează că președintele Klaus Iohannis "ia notă de observațiile critice formulate în raport, printre care cele referitoare la reticența din partea Parlamentului de a aplica decizii finale ale Curții Constituționale, la utilizarea frecventă a ordonanțelor de urgență, la respingerea de către Parlament a unor cereri de ridicare a imunității pentru parlamentari, fără criterii obiective în acest sens, la lipsa unor reguli clare care să asigure aplicarea rapidă a prevederilor constituționale privind suspendarea miniștrilor sub acuzare sau a parlamentarilor care fac obiectul unei decizii negative de integritate sau a unei condamnări de corupție, la expunerea la corupție și conflicte de interese a procedurilor de achiziții publice".
De asemenea, Klaus Iohannis notează recomandările Comisiei Europene menite să asigure consolidarea procesului de reformă și consideră că este nevoie de continuarea eforturilor pentru a asigura evoluția ireversibilă a reformelor în domeniul justiției și combaterii corupției, în primul rând în beneficiul societății românești și al cetățenilor români.
Președintele Iohannis apreciază constatările făcute de Comisia Europeană cu privire la profesionalismul sporit din sistemul judiciar românesc și cu privire la voința de a proteja independența justiției într-o manieră mai consistentă.


Comentează știrea

RODICA
28 ianuarie 2015
Cea mai extinsa oferta de lucru!

Cea mai extinsa oferta de lucru! Lucram deja cu foarte multi oameni! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Ianuarie 2015
Stire din Politică-Administrație : Mesajul lui Klaus Iohannis de Ziua Unirii
Pagina a fost generata in 0.4892 secunde