Cel mai mare importator chinez de vin românesc, supărat că Boc nu a discutat și nu s-a pozat cu el

408

Directorul general al firmei chineze Shenzhen Shunmei Trading, cel mai mare importator chinez de vinuri românești, a fost deranjat că premierul Boc nu a discutat sau nu a făcut măcar o fotografie cu el la Forumul economic, deși solicitase o întâlnire ca mesaj politic important în derularea afacerii, informează Mediafax."Directrul firmei, Lu Sheng, a dorit să facă o fotografie cu premierul Boc, deoarece o parte dintre clienții săi provin din zona instituțiilor statului și avea nevoie să fie văzut alături de premierul român, ca un semnal politic. În China, ideea că ai susținerea factorului politic este foarte importantă. De aceea, un coleg de-al meu, acum cîteva zile, în avion, l-a rugat pe primul-ministru să facă o fotografie cu partenerul chinez în timpul participării la Forum, iar Boc a dat de înțeles că va răspunde rugăminții noastre", a declarat  directorul export al firmei Murfatlar, Vlad Pintilie.

El a arătat însă că premierul a plecat de la Forum fără să se mai apropie de oamenii de afaceri chinezi care așteptau să discute cu el.

El a arătat că firma chineză a cumpărat anul trecut de la Murfatlar și Vinexport produse în valoare de două milioane de dolari și a cheltuit încă un milion de dolari pentru promovarea vinurilor românești în China, prin publicitate și articole în presa scrisă și televizată.

Firma chineză figurează și pe portalul românesc de comerț exterior ca fiind anul trecut cel mai mare importator chinez de vinuri din România, cu achiziții de peste două milioane dolari.

Premierul Emil Boc se află în China, unde a participat, luni, la Forumul economic româno-chinez.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3683 secunde