Cernavodă vrea bani europeni pentru amenajarea falezei Canalului Dunăre-Marea Neagră

255
Cernavodă vrea bani europeni pentru amenajarea falezei Canalului Dunăre-Marea Neagră - banieuro67-1371505483.jpg

Articole de la același autor

Fundația "Grupul de Inițiativă Ecologică și Dezvoltare Durabilă" (GIEDD), condusă de către fostul președinte Ion Iliescu, și Primăria Cernavodă au organizat, recent, Forumul cu tematicile "Energii nucleare, energii verzi. Cernavodă oraș nuclear". 

Evenimentul a oferit posibilitatea edilului Gheorghe Hânsă și primarilor comunelor Rasova, Oltina și Anghel Saligny, să își prezinte, în fața tuturor oficialităților prezente, portofoliul de proiecte care vizează dezvoltarea locală a localităților riverane Dunării. 

Conducerea GIEDD s-a angajat să promoveze la nivelul UE toate proiectele de dezvoltare locală, planuri care vor fi incluse în strategia Uniunii pentru Regiunea Dunării. 

În cadrul întâlnirii, primarul Gheorghe Hânsă a prezentat cel mai important proiect, pentru care dorește să obțină finanțare europeană, care vizează amenajarea falezei Canalului Dunăre-Marea Neagră. Portofoliul de proiecte al localităților riverane Dunării va fi înaintat coordonatorului Ariei Prioritare 10 din cadrul Consiliului European pentru Regiunea Dunării, Kurt Puchinger. 

Edilul a declarat că planul de transformare a malului Canalului într-un loc de promenadă este o dorință mai veche a Administrației Publice Locale, din 2004, dar care a întâmpinat anumite obstacole. De asemenea, primarul consideră că obținerea finanțării pentru acest proiect ar putea oferi o mare oportunitate orașului Cernavodă de a-și deschide fața către Europa, având în vedere faptul că Dunărea este tranzitată anual de peste 600 de nave.

O altă temă importantă, abordată în cadrul Forumului, a fost construirea reactoarelor 3 și 4 ale Centralei Nucleare Cernavodă. Fiind singurul oraș dunărean cu activitate nuclear din România, Cernavodă prezintă un mare interes pentru punerea în funcțiune a celor două unități. Deputatul Rodin Traicu a prezentat, în cadrul evenimentului, stadiul în care se află acest proiect, menționând că peste 120 de zile va avea loc la minister prezentarea ofertelor pentru construcție, iar anul viitor ar putea începe demararea lucrărilor. De asemenea, oficialul a menționat că, în prezent, cele mai interesate de acest proiect sunt firmele din China.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4499 secunde