Primarul din Agigea a câștigat lupta cu Poliția Rutieră și Drumurile Naționale Constanța

Cetățenii din Lazu au din nou acces în Drumul Național 39

2716
Primarul comunei constănțene Agigea, social-democratul Cristian Cîrjaliu, a anunțat vineri că reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale Constanța au demontat parapeții de beton instalați la jumătatea lunii mai pe DN 39 și care blocau accesul locuitorilor din Lazu în șoseaua națională.
Reamintim că cetățenii din satul Lazu amenințau la acel moment că sunt dispuși să organizeze un protest spontan, mergând până la blocarea drumului național, dacă cei de la Drumurile Naționale și Poliția Rutieră Constanța nu vor reglementa situația. Ei erau obligați ca, pentru a ajunge în Constanța, să meargă spre Agigea și să ocolească pe sub podul de la Selgros, deși acesta nu este drum public, și asta fiindcă nu mai aveau acces în dru-mul național pe sensul de mers spre Constanța.
De asemenea, cetățenii strânseseră peste 400 de semnături în semn de protest față de restricționarea accesului lor în DN 39, în vreme ce primarul comunei Agigea avertiza că, dacă situația nu va fi reglementată, va face sesizare la Parchet, referindu-se atunci atât la conducerea Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale Constanța, dar și la aceea a Poliției Rutiere.
O lună mai târziu însă, după numeroase demersuri, notificări și somații înaintate atât Poliției Rutiere, cât și celor de la Drumurile Naționale, în care explica faptul că măsura este abuzivă și că pentru montarea parapeților de beton nu a existat un proiect tehnic, primarul Cîrjaliu a avut câștig de cauză. Primarul a explicat că, dacă reprezentanții Poliției Rutiere au dat dovadă de un dezinteres total vizavi de problema menționată, cei de la Drumurile Naționale au manifestat mult mai multă înțelegere și disponibilitate în a rezolva blocajul și a detensiona situația, Cîrjaliu amintind aici numele lui Alexandru Crețu de la Drumurile Naționale Constanța, care și-a dat tot interesul pentru aplanarea conflictului.
Așa cum a specificat primarul, demontarea stâlpilor de beton care restricționau accesul locuitorilor din Lazu în DN 39 este "o măsură provizorie, până la construirea unui nou sens giratoriu, la 200 de metri mai sus de actuala intersecție, pe sensul de mers spre Agigea".
De remarcat este, însă, că în ceea ce privește Poliția Rutieră, Cristian Cîrjaliu a afirmat că a solicitat, în cursul acestei săptămâni, derularea unei anchete a Corpului de Control al Ministerului Administrației și Internelor pentru a investiga modul în care instituția s-a implicat în acțiune fără ca pentru acest demers să existe, totuși, un proiect tehnic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6597 secunde