Consiliul Local Cernavodă preia managementul Spitalului Orășenesc

1571
Potrivit unui comunicat de presă transmis de Primăria Cernavodă, consilierii locali au fost convocați luni într-o ședință ordinară, având înscrise pe ordinea de zi 11 proiecte de hotărâre.
Printre cele mai importante se numără proiectul inițiat de către primarul Mariana Mircea privind preluarea managementului asistenței medicale pentru Spitalul Orășenesc. Spitalul Orășenesc Cernavodă face parte din cele zece unități sanitare județene care au fost cuprinse în HG nr. 529/2 iunie 2010 pentru aprobarea menținerii mana-gementului asistenței medicale la autoritățile administrației publice locale care au desfășurat faze-pilot, precum și a Listei unităților sanitare publice cu paturi pentru care se menține managementul asistenței medicale la autoritățile administrației publice locale și la Primăria Municipiului București.
Preluarea se va face pe baza de protocol încheiat între Consiliul Local și Direcția de Sănătate Publică Constanța. În proiectul de hotărâre se precizează însă că forul legislativ local nu își va asuma responsabilitatea cheltuielilor angajate de unitatea sanitară până la data preluării efective a protocolului.
În același context, aleșii vor numi doi membri ce vor face parte din cadrul consiliului de administrație al spitalului orășenesc.
Alte proiecte de hotărâre se referă la aprobarea atestării apartenenței la patrimoniul privat și public al orașului Cernavodă intravilan a unor suprafețe de teren, precum și la aprobarea modificării nomenclatorului stradal al orașului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.377 secunde