Chiliman: Quintus m-a sfătuit să rămân în PNL. O să iau o decizie pe care o voi anunța după Paști

392
Chiliman: Quintus m-a sfătuit să rămân în PNL. O să iau o decizie pe care o voi anunța după Paști - chiliman-1334331963.jpg
Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, s-a întâlnit, astăzi, cu președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, care l-a sfătuit și l-a rugat să nu plece din partid, edilul declarând, la finalul întâlnirii, că va lua o decizie pe care o va anunța după Paști.
"Domnul președinte, cu înțelepciunea pe care i-o cunosc și cu amintirile multe care ne leagă, m-a sfătuit să rămân în PNL", a precizat Andrei Chiliman, la finalul întâlnirii, citat de B1Tv.

El a precizat că a fost sfătuit să "vorbească" și cu Ionel Brătianu.

"Voi pune cap la cap lucrurile și voi lua o hotărâre pe care o voi anunța imediat după Paști", a spus Chiliman, care a precizat că se va sfătui inclusiv cu soția sa.

Întrebat dacă a discutat cu președintele PNL, Crin Antonescu, Chiliman a negat și a precizat că oricum poartă destul de rar dialoguri cu acesta.

Mircea Ionescu Quintus a declarat, la rândul său, citat de B1Tv, că un om politic, indiferent de emoții, trebuie să pună interesul partidului mai presus de cel personal.

"În clipa de față, orice plecare a unui om de importanța domnului Chiliman din partid ar însemna o descurajare pentru electoratul nostru. Sfatul meu a fost să fie puternic, să treacă peste acest moment", spus Quintus.

El a adăugat că decizia finală îi aparține lui Chiliman. "Eu nu l-am sfătuit, l-am rugat să rămână", a mai spus liberalul.

Andrei Chiliman a fost înlocuit, luni, cu Eugen Nicolăescu la șefia PNL București, iar Mariana Câmpeanu a devenit vicepreședinte al filialei.

Chiliman a declarat ulterior că, pentru prima oară, după aproape 23 de ani de când este membru PNL, ia în considerare "în mod foarte serios" demisia din partid. "Pentru domnul președinte Antonescu am două mesaje. În politică, în viață în general, câștigă cei care joacă șah, nu poker. Indiferent dacă voi decide să rămân în PNL sau nu, voi acționa în conformitate cu principiile mele, care exclud manevrele politicianiste și cuțitul înfipt pe la spate ", a spus Chiliman, într-o conferință de presă.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, la TVR 1, referitor la faptul că Andrei Chiliman a anunțat că ia în considerare "în mod foarte serios" demisia din partid, că acesta ar trebui să se hotărască în două-trei zile, menționând că "și la șah există un ceas". "Chit că-i Săptămâna Mare, cred că în două-trei zile ar trebui să știm", a spus Antonescu.

Ulterior, Chiliman a afirmat pe blog că așteaptă de la președintele PNL o explicație despre demiterea sa de la PNL București, deși consideră că vorbele sunt doar perdele de fum, menționând că nu i s-a substituit lui Crin Antonescu în negocierile pentru candidaturile din Capitală.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3934 secunde