Cine va conduce județul Constanța în următorii patru ani

2977
6
Noul Consiliu Județean Constanța a fost constituit legal, ieri, pe baza voturilor exprimate de cetățeni la data de 5 iunie. Ședința de constituire a avut loc în sala Remus Opreanu a Palatului Administrativ și a fost supervizată de prefectul județului Constanța, Adrian Nicolaescu. 


Concret, noul consiliu este alcătuit din 16 consilieri de la PSD, 15 de la PNL, și câte trei de la PMP și ALDE. Interesant este că președintele PNL Constanța, deputatul Gheorghe Dragomir, a renunțat la funcția de consilier județean și a ales să rămână parlamentar. Totodată, de pe lista de consilieri a PNL s-au mai retras fostul primar al comunei Comana, Ion Adam și Adrian Manole. De asemenea, de pe lista PMP s-a retras Costel Aurelian Dumitrașcu. 


Fiind prima ședință, cea de constituire, potrivit legii, aceasta a fost condusă de decanul de vârstă, adică social democratul Dumitru Florea, fiind secodat de doi dintre cei mai tineri consilieri, respectiv Sabrina Nedelcu și Cosmin Ciobanu. Ulterior, a avut loc constituirea Comisiei de validare din care au făcut parte Adriana Gheorghe de la PSD, Gheorghe Donțu - PSD, Bogdan Bola - PNL, Daniel Turcu - PMP și Daniel Learciu - ALDE.


Următorul pas și cel mai important al ședinței de ieri, a fost alegerea președintelui CJC și a celor doi vicepreședinți dintre consilierii județeni.


Pentru funcția de președinte au fost două propuneri, respectiv Horia Țuțuianu de la PSD și Robert Boroianu de la PNL. În urma numărării voturilor, Țuțuianu a obținut 22 de voturi, iar Boroianu 14. În consecință, noul președinte al CJC este Horia Țuțuianu. Pentru prima funcție de vicepreședinte au existat două propuneri, respectiv Claudiu Palaz de la PMP și Marian Iordache de la PNL. La final, funcția i-a revenit lui Palaz, deoarece a obținut 22 de voturi, iar Iordache 14. 


Pentru cea de a doua funcție a CJC au fost propuși Daniel Learciu de la ALDE și Cristy Băisan de la PNL. Learciu a obținut 22 voturi, iar Băisan 14 voturi.


Cu toate că alegerea celor trei în funcțiile respective a fost mai mult o formalitate cerută de lege, de vreme ce se știa de mai mult timp cine va conduce județul Constanța, după ce PSD a bătut palma cu PMP și ALDE, totuși, au existat ceva temeri că nu ar ieși "formula propusă" din moment ce, unul dintre social-democrați stătea să verifice buletinele de vot ale celor de la PSD atunci când ieșeau din cabina de vot. 


Primul "meci" câștigat de liberali


Devenit președinte al CJC, Horia Țuțuianu a propus consilierilor județeni să voteze constituirea celor nouă comisii. În acest context, aleșii PNL s-au revoltat, precizând că pe ordinea de zi nu erau decât două subiecte, constituirea consiliului județean și alegerea președintelui și a vicepreședinților. 


"Aș vrea să plecăm cu dreptul. Știm toate problemele din trecut ale Consiliului Județean și acum veniți și ne faceți o propunere să votăm niște comisii, fără ca PNL să fi avut acces să își expună punctul de vedere. În virtutea transparenței vă rog să retrageți acest punct, să închidem ședința, altfel ne vom pune în situația să votăm împotrivă. Nu ne anunțați cu 5 minute înainte și vreți să vă dăm votul", a spus liberalul Robert Boroianu. 


La rândul lui, Horia Țuțuianu i-a replicat că "s-a terminat campania electorală", moment în care liberalii au decis să părăsească sala, dovadă că nu se vor lăsa călcați în picioare. Ulterior, ei au fost chemați înapoi și s-a ajuns la concluzia că procedura de constituire a celor nouă comisii se va face la prima ședință, deoarece așa este cel mai corect. 


Prezent la ședința de constituire a CJC, președintele PSD Constanța, Felix Stroe, a lăsat de înțeles că își dorește ca toți aleșii să lucreze în interesul cetățenilor din județ. 


"Acest județ nu mai are nevoie de un climat de scandaluri, de conflicte, de dispute mai mult sau mai puțin subiective. Avem nevoie de un Consiliu Județean care să aibă concepție unică, în care toate partidele alese să vină cu propuneri și să muncească pentru binele cetățenilor. Sunt optimist că ne vom înțelege și cu PNL, și cu PMP și cu ALDE", a declarat președintele PSD, Felix Stroe.


În altă ordine de idei, și noul președinte al CJC, Horia Țuțuianu, a spus că își dorește foarte mult se existe colaborare între toți consilierii județeni. Întrebat care sunt calitățile ce-l recomandă pentru această funcție, el a răspuns că seriozitatea și profesionalismul său. 


Întrebat de jurnaliști dacă există vreo relație de rudenie între el și Felix Stroe (exista zvonul că ar fi finul lui Stroe), el a infirmat.
 
În altă ordine de idei, proaspătul președinte al județului a mărturisit că nu cunoaște județul de la un capăt la altul, însă a spus că intenționează ca, în următoarea perioadă, să meargă în toate localitățile și, în plus să discute cu toți primarii în ceea ce privește nevoile orașelor și comunelor, fără să țină cont de coloratura politică. Una peste alta, pentru prima zi de președinte al CJC, Horia Țuțuianu a trecut testul cu bine! Rămâne de văzut ce va face pe parcursul mandatului de patru ani!


Comentează știrea

constantean
23 iunie 2016
Cum ati reusit triada?

3 machedoni ingamfati.Tulai,Doamne!Trei Doamne si toti trei!scrisa de prostia constantenilor..acusa sa vedeti ce isi intind machedonii blocurile pe unde au chef,isi scot mancarea strucata in restirante,fara sa le faca nimeni nimic.Bine,ma!

Constantean 2
23 iunie 2016
Sa va aveti ca fratii.Sa fiti cuminti.

Sa nu va bateti,sa nu va certati,sa nu-l mintiti pe Ilici,taticul vostru,sa nu va furati trenuletul,sa dati mancare la păpusi,sa lasati pisica in pace,sa scoateti cainele la plimbare.Sa va iubiti ca fratii.Dar cel mai important lucru este sa va dati cadouri unul la altul.Sa va dati cadouri,ca doar nu dati de la voi.Ce mare lucru e sa-i dai unui liberal 500 mp de teren in buricul orasului,sau un magazin,un hotel,acolo,o parcare,ceva ? Hai sa fim seriosi.

m
23 iunie 2016
mmm

Ce frumos!Ce limbaj!Cata grija pentru urbe,judet si cetateni!Limbaj de patroni romani,pardon machedoni.Va doare-n cot de tot si de toate.Judetu asta nu-si mai revine niciodata cu atata coruptie.Traiasca saracia!

Dan Ionut
23 iunie 2016
IUDA cu doctorate

Cu Palaz ,zis IUDA,la conducerea judetului vom avea mult de patimit. Sigur vom plange dupa Nicusor si Mazare. Vom vedea cat de curand,cand vor apare noi Dosare ale imbuibatilor ce au accesat azi la puterea locala. ´´fa-te frate ci Dracu(IUDA) pana treci puntea`` Nu-i asa domnule STROE FELIX ?

Palaz
23 iunie 2016
La puscarie cu penalii astia !

Păi declarația de avere trebuie depusă să vadă constănțenii ce avere are căcatul ăsta , apoi să urmărim dacă se îmbogățește de pe urma acestei funcții sau trăiește din salariul de președinte de consiliu județean, si cum greșește să îl dăm jos că ne-am săturat de un hoț , nu m-ai avem nevoie de încă un hoț!

un constantean
23 iunie 2016
cine va conduce?.....

O ADUNATURA DE MACHIDONI PUSI PE HOTII SI CAPATUIALA! ASTIA VOR CONDUCE MUNICIPIUL CONSTANTA!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.608 secunde