CJC a hotărât suspendarea sporurilor pentru angajații Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța

1990
În prima ședință ordinară din acest an a Consiliului Județean Constanța (CJC), aleșii au avut spre dezbatere 71 de proiecte de hotărâre, 13 dintre ele fiind înscrise pe ordinea de zi suplimentară.
Cele mai importante proiecte aprobate de către consilierii județeni, în ședința de ieri, au vizat stabilirea bugetului de venituri și cheltuieli, a listei de investiții, a organigramei și statului de funcții pentru toate instituțiile și direcțiile aflate în subordinea CJC.
Mai mult, aleșii au fost de acord și cu numirea lui Gabriel Tufeanu în funcția de manager la cea mai nouă direcție județeană, cea a Distribuției și Exploatării Filmelor Constanța.
Președintele CJC, Nicușor Constantinescu, a declarat că atât bugetul consiliului, cât și cele ale instituțiilor și direcțiilor subordonate au fost diminuate, în medie, cu 30% față de cele aprobate anul trecut. În același context, aleșii s-au confruntat, ieri, cu o situație specială, atunci când a fost supus votului proiectul privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli, a listei de investiții, a organigramei și statului de funcții ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța.
Din cauza lipsei de fonduri, consilierii au fost nevoiți să aleagă între a da afară 240 de oameni sau a le suspenda sporurile. În cele din urmă, ei au optat pentru ultima variantă.
În privința micșorării numărului de angajați din aparatul CJC, Nicușor Constantinescu a declarat că așteaptă ca executivul să stabilească normele după care se vor face reducerile. În viziunea lui, și această măsură constituie un abuz al guvernului care nu susține descentralizarea. Potrivit lui Constantinescu, CJC are în prezent 256 de angajați.
Totodată, consilierii au aprobat și repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a procentelor de 20% din TVA și de 20% din sume defalcate din cota de 22% din impozitul pe venit pentru sus-ținerea programelor de dezvoltare locală și pentru proiecte de infrastructură pe anul 2010.
De asemenea, CJC a mai hotărât acordarea unor ajutoare sociale și a unor suplimente salariale pentru funcționarii publici din cadrul Direcției Publice Județene de Evidență a Persoanelor Constanța.
În unanimitate a fost votat și proiectul de hotărâre privind alocarea sumei de 106.476 de lei Direcției Județene pentru Sport a Județului Constanța pentru susținerea programului "Să vorbim despre Constanța prin Sport".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2416 secunde