Și anul acesta

Fundația "Fantasio" organizează festivalurile de la Constanța pe banii Consiliului Județean

2627
Fundația
Consiliul Județean Constanța (CJC) urmează să aprobe, în ședința de miercuri, Programul de evenimente culturale pe anul 2010, care va cuprinde următoarele manifestări: Festivalul Internațional al Producătorilor de Film Independenți, Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia, Festivalul Național al Cântecului și Dansului Popular Românesc Mamaia, Ziua Recoltei și Sărbătoarea Vinului Dobrogean 2010.
Programul a fost inclus într-un proiect de hotărâre ce prevede și aprobarea unui Protocol de colaborare între CJC și Fundația "Fantasio" Constanța în vederea reali-zării manifestărilor prezentate mai sus.
De remarcat însă că cel puțin pentru moment nu se cunoaște și suma care va fi alocată pentru respectivele evenimente. În proiect se menționează doar faptul că finanțarea va fi asigurată din fonduri ale CJC, ale Fundației "Fantasio", din subvenții și sponsorizări. În același proiect de hotărâre se face referire și la constituirea Comisiei de organizare și desfășurare a Programului de evenimente culturale pe anul 2010. Dacă aleșii județeni își vor da acordul pe proiect, comisia va fi formată din 14 membri, avându-l ca președinte pe Nicușor Constantinescu, șeful CJC, și ca președinte executiv pe Cristian Zgabercea, șeful Direcției pentru Cultură, Învățământ, Sport, Sănătate, Organizare evenimente și Protocol. Ei vor fi cei care vor coordona întreaga activitate de pregătire și desfășurare a programului.
Mai mult, Comisia va trebui să negocieze și cu televiziunile(?!) în vederea preluării și difuzării tuturor evenimentelor implicate de organizarea Programului de evenimente culturale pe anul 2010. Rămâne însă întrebarea care televiziuni…

Obligații
Așa cum se arată în proiectul de protocol, CJC, în calitate de organizator, va participa în cadrul Programului prin finanțarea unei părți a cheltuielilor privind organizarea manifestărilor amintite mai sus. De asemenea, CJC va beneficia, în calitate de organizator și titular al licenței de organizare a evenimentelor, de menționarea în spoturile TV, radio și machetele de presă și prezența pe ma-teriale tipărite (pliante, afișe, bannere, mesh-uri, etc.)
Potrivit protocolului, Fundația Fantasio se obligă să folosească resursele finan-ciare alocate manifestărilor, inclusiv finanțarea CJC și să restituie sumele care nu au fost cheltuite, precum și cele alocate altor activități decât cele strict necesare Programului de evenimente culturale pe anul 2010.
Fundația este obligată să supravegheze prestarea serviciilor și să asigure resursele umane, materiale, instalațiile, echipamentele sau altele asemenea, fie de natură provizorie, fie definite, cerute de și pentru program.
Totodată, este răspunzătoare atât de siguranța tuturor operațiunilor și me-todelor utilizate, cât și de calificarea personalului folo-sit pe toată durata desfă-șurării Programului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2857 secunde