Consiliul Județean majorează taxele pentru muzeele constănțene

2188
Consilierii județeni vor dezbate, miercuri, în prima ședință din 2010 a Consiliului Județean Constanța, modificarea și completarea anexei nr. 6 din HCJC nr. 5/2007 privind stabilirea unor tarife, taxe și taxe speciale pentru anul 2007.
Astfel, urmează să fie stabilite noi taxe pentru Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, Muzeul de Artă Constanța și Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.
Pentru stabilirea noului nivel de taxe s-a avut în vedere evoluția veniturilor acestor instituții din ultimii cinci ani. Taxele de vizitare a Muzeului de Artă Constanța vor crește cu un leu față de anul 2009, în timp ce taxa foto și taxa de folosință a sălii vor rămâne la aceeași valoare.
Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța a avut o evoluție crescătoare a veniturilor obținute din taxele de vizitare până în 2008. În 2009, veniturile provenite din taxele de vizitare a obiectivelor și din serviciile specifice au înregistrat o scădere semnificativă, de aproximativ 300.000 de lei. În aceste condiții, s-a propus creșterea taxelor față de anul trecut cu un leu la expoziția de bază, Edificiul roman cu mozaic, monumentul Adamclisi, muzeul Adamclisi și muzeul Histria, iar la Muzeul Carsium Hârșova, cu doi lei.
Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, în urma decesului delfinului Mark în cursul anului 2009, a înregistrat o scădere majoră a veniturilor.
În vederea creșterii veniturilor a fost propusă înființarea de noi taxe. Una dintre ele este taxa pentru expoziția "Minerale" de 4 lei (tarif întreg) și 2 lei (tarif redus pentru elevi și studenți), în perioada de sezon și extrasezon. Va fi instituită și taxa pentru utilizarea sălii de conferințe "Ing. Stanciu Marcel", de 20 lei/h (tarif întreg) și 10 lei (tarif redus pentru elevi și studenți) în perioada de sezon, respectiv de 4 lei (tarif întreg) și 2 lei (tarif redus pentru elevi și studenți) în extrasezon. Taxa de vizitare a tuturor obiectivelor complexului va fi de 35 lei (tarif întreg) și 18 lei (tarif redus pentru elevi și studenți) în perioada de sezon; respectiv 25 lei (tarif întreg) și 12 lei (tarif redus pentru elevi și studenți) în extrasezon. Pentru cursurile de biologie și geografie, taxa va fi de 2 lei (tarif redus pentru elevi și studenți) în perioada de sezon și extrasezon.
De asemenea, vizitatorii vor putea opta acum pentru serviciul de abonamente. Potrivit pro-iectului de hotărâre, abonamentul lunar la Acvariu va fi de 90 lei (tarif întreg) și 40 lei (tarif redus pentru elevi și studenți) în perioada de sezon și în extrasezon, la Micro-rezervație - 80 lei (tarif întreg) și 40 lei (tarif redus pentru elevi și studenți) în perioada de sezon; 40 lei (tarif întreg) și 20 lei (tarif redus pentru elevi și studenți) în extrasezon. Abonamentul lunar la Echitație va fi de 200 lei în perioada de sezon și în extrasezon.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3151 secunde