Claudiu Palaz analizează hotărârea prin care Jean Paul Tucan a fost exclus din Consiliul Local Năvodari

2651
Prefectul Claudiu Palaz a declarat, ieri, pentru ziarul "Cuget liber" că nu a atacat "deocamdată" hotărârea Consiliului Local Năvodari prin care liberalul Jean Paul Tucan a fost exclus din forul legislativ local. "Deocamdată nu am atacat-o, dar nu este timpul pierdut. Mai avem timp. O vom analiza și vom vedea ce decizie vom lua", a explicat Claudiu Palaz.
La începutul lunii aprilie, Consiliul Local Năvodari, întrunit în ședință ordinară, a fost de acord să îl excludă din forul legislativ pe Jean Paul Tucan. Cu 11 voturi "pentru" și 4 voturi nule, aleșii au hotărât ca Tucan să rămână în afara Consiliului Local Năvodari. Inițiativa a aparținut primarului orașului Năvodari, Nicolae Matei, care a precizat că la baza proiectului de hotărâre au stat cele cinci absențe nemotivate ale lui Tucan, înregistrate consecutiv la ședințele ordinare de consiliu, începând din luna noiembrie și până în aprilie (ședințele din 30 noiembrie 2009, 29 decembrie 2009, 6 ianuarie 2009, 5 martie 2010 și 8 aprilie 2010).
Potrivit Legii 393/2004 privind statutul aleșilor locali, art. 9, alin (2), lit. d), calitatea de consilier local sau consilier județean încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în cazul în care se constată lipsa nemotivată de la mai mult de trei ședințe ordinare consecutive ale consiliului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.463 secunde