Comisia juridică a Senatului a dat aviz favorabil pentru arestarea lui Voicu

4147
Senatorii Comisiei juridice din Senat s-au pronunțat, ieri, în favoarea cererii DNA de încuviințare a arestării preventive a senatorului Cătălin Voicu, autosuspendat din PSD.
"Comisia juridică a Senatului a hotărât cu majoritate de voturi să avizeze favorabil cererea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, DNA, de încuviințare a arestării preventive privind pe inculpatul Cătălin Voicu în dosarul numărul 310/P/2009 al DNA. Votul a fost secret, 8 voturi pentru încuviințarea arestării, 3 împotrivă. Comisia juridică va finaliza raportul astăzi (n.r.-ieri), îl va înainta astă-seară Biroului Permanent care probabil va decide ca mâine (n.r.-astăzi) să fie înscris pe ordinea de zi a plenului Senatului începând cu ora 14.00", a anunțat președintele Comisiei, Toni Greblă.
Cătălin Voicu a fost audiat, ieri, de Comisia juridică a Senatului, cerând să îi permită să fie judecat în libertate pentru "presupusa faptă" care i se impută, apreciind că, de joi, de la apariția în presă a stenogramelor, a devenit "din senatorul Voicu inamicul public numărul unu".
Senatorul a criticat, într-o primă fază a discursului său, "ușurința" cu care i s-a făcut un dosar "pe siguranță națională".
În continuare, el le-a cerut colegilor săi să constate că nu repre-zintă pericol public pentru a fi arestat și că a respectat interdicțiile impuse de procurorii DNA. În acest context, el le-a cerut membrilor Comisiei juridice să îi permită să răspundă acuzațiilor care i se aduc în stare de libertate, și nu arestat, vorbind și despre condițiile "inumane" din sistemul penitenciar.
În final, el a insistat asupra faptului că nu s-a temut de întâlnirea cu senatorii juriști, în pofida unor sfaturi primite de la persoane care apreciau că decizia "este deja luată" și că audierea sa nu ar mai avea niciun rost.
"Puteam să mă ascund și să nu vin, am primit sfaturi să nu vin, dar am ales să vin și să-mi exprim punctul de vedere", a conchis Voicu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1893 secunde