Comuna Ostrov va avea un Muzeu al satului

2695
Administrația publică locală din Ostrov a depus un proiect pe Axa 3.2.2., în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală, proiect integrat și declarat eligibil și finanțabil. Este vorba despre un proiect derulat prin Ministerul Agriculturii, a cărui valoare totală ajunge la 2,5 milioane de euro și care presupune, conform explicațiilor primarului Niculae Dragomir, realizarea unui sistem de canalizare și a unei stații de epurare, construcția unei grădinițe cu o capacitate de 120 de locuri, asfaltarea a 1,5 kilometri de străzi, precum și introducerea, pe o lungime de 300 de metri liniari, a unei conducte de alimentare cu apă.
Ceea ce poate părea inedit la acest proiect este că el implică și realizarea unui Muzeu al satului, lăcaș care va găzdui o serie de exponate tradiționale specifice satului dobrogean. Așa cum a declarat primarul comunei, în acest muzeu vor fi expuse costume populare, un război de țesut, unelte de lucrat pământul, precum și utilaje de stors strugurii. Muzeul satului va fi inaugurat în anexele căminului cultural din localitate.
Despre stadiul de implementare a proiectului, șeful administrației locale din Ostrov a declarat că studiile de fezabilitate au fost finalizate, în prezent aflându-se în faza de pregătire a licitației pentru realizarea proiectelor tehnice.
Nu în ultimul rând, referitor la primirea fondurilor, pri-marul a afirmat că ele vor fi virate cel mai devreme spre finalul acestui an, cel mai târziu la începutul lui 2011.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4626 secunde