"Conflictul cu Geoană a fost legat de faptul că nu l-am desemnat ministru de Externe"

99
1
Liderul PSD, premierul Victor Ponta a afirmat că între el și Mircea Geoană a apărut o stare conflictuală în momentul în care nu a dorit să îl numească pe acesta în funcția de ministru de Externe, ci a optat pentru Bogdan Aurescu, deși Geoană s-a oferit să-l sprijine din această postură.


"Conflictul cu domnul Geoană, din punctul meu de vedere, a fost legat de faptul că nu l-am desemnat ministru de Externe. L-am desemnat pe domnul Aurescu când s-a eliberat funcția", a spus Ponta, la postul B1 TV.

Premierul a precizat că Geoană s-a oferit să-l sprijine din această calitate, dar că el l-a preferat" pe Bogdan Aurescu.

"Am o părere foarte bună despre Bogdan Aurescu, cred că trebuia și putea să fie ministru de mai mult timp, și cred că, în contextul 16 noiembrie (al doilea tur al alegerilor prezidențiale - n.r.), nu doar votul din diaspora, vorbesc de contextul politic, a fost un mesaj foarte clar al commitment-ului nostru politic față de Parteneriatul cu Statele Unite, față de parteneriatele noastre strategice, dincolo de faptul că e o persoană pe care o cunosc demult și a cărui capacitate profesională cred că n-a pus-o nimeni la îndoială", a spus Ponta.


Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Duminică, 18 Ianuarie 2015
Stire din Economie : "Funcționarii se tem să respecte legea"
Pagina a fost generata in 0.619 secunde