Consilierii locali constănțeni au tras chiulul la dezbaterea bugetului local pe 2010

2966
Consilierii locali constănțeni au tras chiulul la dezbaterea bugetului local pe 2010 - 75d0783f617820ce1a5a1389749e2dad.jpg

Articole de la același autor

Proiectul bugetului local al municipiului Constanța pe 2010 se află în continuare în dezbatere. El va fi supus votului aleșilor locali în prima ședință a Consiliului Local Municipal Constanța, eveniment care, potrivit afirmațiilor viceprimarului Decebal Făgădău, va avea loc, cel mai probabil, în prima săptămână a lunii februarie. Până atunci, însă, proiectul de buget suportă modificări, în sensul în care consilierii locali, dar și locuitorii Constanței pot veni cu propuneri și sugestii prin care să îmbunătățească forma finală a bugetului pe 2010. Și dacă locuitorii Constanței, contribuabili, puteau depune aceste "sugestii și opinii cu valoare de recomandare" până la data de 25.01.2010 la sediul Primăriei Muni-cipiului Constanța din str. Ecaterina Varga nr. 25-27 (05.01.2010)", consilierii locali puteau face acest lucru și luni, atunci când, alături de aleșii locali din comisia de specialitate numărul 1, Comisia de Buget - Finanțe, au fost invitați și restul consilierilor pentru o dezbatere în detaliu asupra proiectului de buget. Astfel, potrivit explicațiilor Marcelei Frigioiu, directorul Direcției Financiare din cadrul Primăriei Constanța, la ședința de luni au fost invitați toți consilierii, dar alături de cei din comisia de Buget nu au venit decât doi consilieri. Marcela Frigioiu nu a putut preciza însă despre care aleși locali a fost vorba: "Știu că la ședință au mai participat doi consilieri, care nu erau în comisia de Buget, dar, în același timp, știu că domnul consilier Victor Manea, care la cea mai recentă ședință de Consiliu Local a solicitat în mod special să aibă loc o prezentare detaliată a bugetului , nu a participat la ședință. M-a surprins că n-a participat, tocmai el, care a ridicat această problemă", a precizat directorul Direcției Financiare din cadrul Primăriei Constanța. Din Comisia de Buget - Finanțe a CLM Constanța fac parte Mircea Dobre (președinte) (PSD), Felix Stroe (PSD), Daniel Georgescu (PSD), Ion Ciobanu (PSD) și Ovidiu Cupșa (PNL). Liberalul Victor Manea este membru al Comisiei de Cultură și Învățământ.
De remarcat este că, potrivit explicațiilor Marcelei Frigioiu, niciun consilier local nu a ridicat vreo problemă și nici nu a avut vreo nelămurire vizavi de bugetul municipiului Constanța. Cât despre sugestii și propuneri… nu s-a pus problema.
Reamintim că, înainte de aprobarea bugetului de stat, viceprimarul Făgădău preciza că proiectul de buget local este "doar o ciornă" și că eventualele modificări depind și de banii pe care municipiul îi va primi de la centru. Cât despre propunerile constănțenilor, vicele a declarat că, din informațiile sale, "nu prea au existat".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3906 secunde