Potrivit declarațiilor președintelui Mircea Banias,

PD-L va cere în prima ședință a CLM Constanța retragerea mandatelor celor trei pedeliști excluși din partid

3251
PD-L va cere în prima ședință a CLM Constanța retragerea mandatelor celor trei pedeliști excluși din partid - 21445f58b5a36de07214f34b5709dcc7.jpg
Liderul Organizației Județene a PD-L Constanța, senatorul Mircea Banias, a declarat că problema celor trei aleși locali din Consiliul Local Municipal Constanța, care sunt de mai bine de un și jumătate excluși din formațiunea politică pe listele căreia au candidat a revenit, după alegerile europarlamentare și cele prezidențiale, în atenția partidului. Astfel, susține Banias, la prima ședință a CLM Constanța "va fi depusă o nouă solicitare de retragere a mandatelor celor trei: Dănuț Moisoiu, Mădălina Popa și Florin Gheorghe. Ei sunt și acum bine, mersi în Consiliul Local Constanța și votează cu două mâini propunerile PSD-ului", a explicat președintele democrat-liberalilor constănțeni.
Mai mult decât atât, Mircea Banias a declarat că partidul va angaja un avocat care să se ocupe în mod special de cazul celor trei consilieri, dar și de cel al consilierului județean PD-L, încă nevalidat, Gheorghiță Corbu. "Avem o situație aparte și în ceea ce-l privește pe Gheorghiță Corbu care, la aproape doi ani de zile, nu e încă validat în funcția de consilier județean. În ritmul acesta există riscul să treacă cei patru ani ai mandatului și el să nu fie validat", a ținut să menționeze Banias. În continuare, el a explicat că "partidul își permite să angajeze un avocat și exact așa va proceda, pentru că nu mai merge ca acum, cu muncă benevolă din partea colegilor". Liderul pedelist constănțean a reamintit că, în instanță, de cazurile celor trei consilieri locali și de cel al lui Corbu s-au ocupat fostul consilier local, avocatul Cătălin Filișan, dar și liderul de grup al aleșilor județeni PD-L, avocatul Adrian Gheorghiță. Senatorul constănțean a mărturisit, însă, că nu cunoaște exact stadiul în care se mai află aceste dosare, dar a precizat că, fără îndoială, problema a revenit pe lista de priorități a partidului.
În ceea ce privește solicitarea pe care PD-L o va înainta CLM Constanța în proxima ședință, ea va consta, potrivit afirmațiilor președintelui democrat-liberalilor de la malul mării, în inițierea unui proiect de hotărâre. "Vrem să facem un proiect de hotărâre, nu știu, e drept, dacă el va intra sau nu pe ordinea de zi, dar acesta e primul pas și trebuie să încercăm", a adăugat liderul Organizației Județene a PD-L Constanța.
Nu în ultimul rând, Mircea Banias a menționat în această ordine de idei că în cursul săptămânii trecute a semnat, alături de parlamentarii PD-L de Constanța, și nu numai, un proiect de lege inițiat de deputatul Zanfir Iorguș prin care se aduc o serie de modificări statutului aleșilor locali adoptat prin Legea 215/2001 tocmai în ideea ca, pe viitor, situațiile de genul acesta, în care persoane deși excluse din partidul pe listele căruia au candidat încă activează în consiliile locale și județene, să nu se mai întâmple.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2115 secunde