Consilierii locali din Constanța se reunesc în ultima ședință din mandat. Ce decizii vor lua

376
Consilierii locali din Constanța se reunesc în ultima ședință din mandat. Ce decizii vor lua - sedintaconsiliullocal11-1464366707.jpg
Aleșii locali din cadrul Consiliului Local Municipal Constanța au fost convocați, luni, 30 Mai, de la ora 12.00, în sala "Remus Opreanu" a Consiliului Județean Constanța la ultima ședință din acest mandat. Pe ordinea de zi se află 34 de proiecte de hotărâre. Primul dintre ele vizează rectificarea bugetului municipal pe anul 2016. Practic, vor fi modificate sumele alocate unor capitole, printre acestea fiind și cel referitor la sănătatea populației. Mai exact, se va diminua cu 108 mii lei suma prevăzută pentru aparatura medicală din cabinetele stomatologice din rețeaua de medicină școlară și va fi transferată pentru aparatură și echipamente medicale. Totodată, suma de 66 mii lei rămasă după realizarea parcării supraetajate din stațiunea Mamaia va fi transferată în capitolul pentru finanțarea "Programului de dezvoltare edilitară a municipiului Constanța - zona Faleză Nord".


De asemenea, aleșii locali vor trebui să aprobe bilanțul contabil al RATC Constanța pe anul 2015 și să aprobe situațiile financiare ale RAEDPP Constanța, precum și să rectifice bugetul de venituri și cheltuieli al acestei instituții pe anul 2016.


Un alt proiect aflat pe ordinea de zi face referire la adoptarea criteriilor privind accesul la locuințele construite prin programele ANL, destinate închirierii, stabilirea ordinii de prioritate în soluționarea cererilor, precum și repartizarea locuințelor pentru tineri, destinate închirierii, în conformitate cu prevederile Legii nr. 152/1998 privind înființarea ANL.


În plus, consilierii vor vota proiectul privind aprobarea Regulamentului de organizare și desfășurare a evaluării anuale a managerului Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța și a componenței comisiei de evaluare și de soluționare a contestațiilor.


Tot în cadrul ședinței de luni se va aproba și proiectul privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru execuția lucrărilor de reamenajare a locurilor de joacă existente în municipiul Constanța, în faza DALI.


Pe de altă parte, cei reuniți în cadrul întâlnirii vor lua la cunoștință despre solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea imobilului situat în municipiul Constanța, zona Palas, din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al municipiului Constanța și administrarea Consiliului local al municipiului Constanța. Concret, solicitarea în cauză este transpusă într-un proiect de hotărâre, astfel că aleșii locali municipali vor trebui să-și dea sau nu acordul.


În altă ordine de idei, cei prezenți vor trebui să aprobe mai multe proiecte de hotărâri privind atribuirea în proprietatea anumitor revoluționari a unor suprafețe de teren reprezentând locurile de veci câștigate în instanța de judecată. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5344 secunde