Consilierii locali din Mangalia au aprobat v├ónzarea locuin╚Ťelor ANL

479
Consilierii locali din Mangalia au aprobat v├ónzarea locuin╚Ťelor ANL - fondvanzarelocuinteanl-1588346564.jpg
Consiliul Local Mangalia a aprobat, zilele trecute, ├«ntr-o ╚Öedin╚Ť─â ordinar─â desf─â╚Öurat─â online, un proiect de hot─âr├óre ini╚Ťiat de primarul Cristian Radu privind v├ónzarea locuin╚Ťelor c─âtre chiria╚Öii din blocurile construite de Agen╚Ťia Na╚Ťional─â pentru Locuin╚Ťe (ANL), ├«n municipiul Mangalia.

Edilul ora╚Öului a explicat c─â fondurile ob╚Ťinute din v├ónzarea locuin╚Ťelor ANL nu ajung ├«n conturile Prim─âriei, ci direct la bugetul de stat.

"La cererea popula╚Ťiei, am f─âcut numeroase demersuri pentru ca locuitorii Mangaliei, chiria╚Öi ├«n acele locuin╚Ťe, s─â-╚Öi poat─â cump─âra apartamentele. Precizez ├«ns─â c─â Prim─âria ├«ncaseaz─â doar un comision foarte mic, principalul beneficiar fiind Guvernul, care a construit acele locuin╚Ťe, prin ANL", a subliniat primarul Cristian Radu.

Cu aceea╚Öi ocazie, ale╚Öii locali au mai votat proiectul de hot─âr├óre privind acordarea ajutoarelor de urgen╚Ť─â pentru copiii proveni╚Ťi din familii defavorizate, ├«nainte de ├«nceperea noului an ╚Öcolar. Astfel, elevii din familiile cu venituri mici vor putea primi, la cerere, rechizite ╚Öi uniforme ╚Öcolare, dar ╚Öi echipamente electronice destinate ├«nv─â╚Ť─âm├óntului online.

Totodat─â, CL Mangalia a mai adoptat un proiect privind num─ârul ╚Öi cuantumul burselor ╚Öcolare, acordate elevilor pe semestrul al II-lea, din anul ╚Öcolar 2019-2020. Conform documentului, ├«nc─â din primul semestru din acest an ╚Öcolar, bursele acordate elevilor din ├«nv─â╚Ť─âm├óntul preuniversitar de stat s-au majorat pentru a stimula elevii s─â ob╚Ťin─â rezultate mai bune la ├«nv─â╚Ť─âtur─â. Astfel, pentru elevii care ob╚Ťin burse de performan╚Ť─â, suma a crescut de la 80 la 200 de lei. Pentru cei care beneficiaz─â de burse de merit, suma s-a majorat de la 70 la 80 de lei, iar pentru beneficiarii burselor de studiu ╚Öi sociale, sumele alocate au crescut de la 55 la 60 de lei, respectiv de la 50 la 55 de lei.

├Än aceea╚Öi ╚Öedin╚Ť─â, a fost adoptat proiectul de hot─âr├óre privind nominalizarea reprezentan╚Ťilor CLM ├«n Consiliile de Administra╚Ťie ╚Öi Comisiile de evaluare ╚Öi asigurare a calit─â╚Ťii ├«n unit─â╚Ťile de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt preuniversitar, ├«n anul ╚Öcolar 2019-2020.

Proiecte cu fonduri de la Uniunea European─â

├Än alt─â ordine de idei, reamintim c─â Prim─âria Mangalia mai are ├«n execu╚Ťie ╚Öase proiecte cu fonduri UE. Dou─â dintre ele vizeaz─â modernizarea sta╚Ťiunilor Neptun ╚Öi Saturn, iar un altul prevede reabilitarea falezei Mangalia-Saturn. Tot cu bani europeni, se restaureaz─â Biserica "Sf. Gheorghe" (monument istoric) ╚Öi se reabiliteaz─â aproape 20 de str─âzi din mai multe zone ale ora╚Öului.

Totodată, Primăria Mangalia a depus, la ministerele de resort, peste 10 proiecte aflate în diferite stadii de analiză și evaluare.

"Vrem s─â atragem, ├«n continuare, bani europeni pentru construirea unui ambulatoriu modern, la spitalul municipal, construirea de locuin╚Ťe sociale, baze sportive pentru tinerii ora╚Öului, transport public cu autobuze electrice, precum ╚Öi pentru alte proiecte de reabilitare a infrastructurii turistice din sta╚Ťiuni", a mai spus Cristian Radu.Comentează știrea

Nu exist─â comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2525 secunde