Consilierii locali PDL reclamă neregulile din Consiliul Local Constanța

618
Consilierii locali PDL reclamă neregulile din Consiliul Local Constanța - sedintaconsiliujudetean2-1361200627.jpg
Consilierii locali ai PDL Constanța au lipsit, ieri, de la ședința ordinară a Consiliului Local Municipal Constanța. Decizia de a absenta le-a aparținut cu bună știință fiind un semn de protest față de practicile incorecte prin care proiectele de hotărâri nu sunt cunoscute în timp util pentru a fi analizate de cei trimiși de constănțeni în Consiliul Local pentru a le reprezenta interesele.

Mai exact, după cum spun consilierii de la PDL Constanța, decizia de a nu participa la ședință este motivată de faptul că proiectele de hotărâre au fost predate pentru studiu vineri, 15 februarie 2013, la ora 20.14, prin intermediul e-mail-ului, de către Biroul de Informatizare din cadrul Primăriei Constanța.

"Nu este prima dată când se întâmplă acest lucru. Proiectele de hotărâre se trimit extrem de târziu, neexistând timpul necesar pentru a fi studiate și aprofundate, pentru a putea lua deciziile cele mai bune pentru oraș. De multe ori, proiectele importante au fost predate chiar înaintea ședinței de Consiliu Local, iar această atitudine a Primăriei care lasă loc de interpretări trebuie să înceteze", a declarat Iustin Fabian Roman, consilier local PDL și, totodată, prim-vicepreședinte al PDL Constanța.

Precizăm că, săptămâna trecută consilierii locali PDL au solicitat și CD-urile cu proiectele de hotărâre, însă angajații Primăriei au răspuns că acestea nu sunt pregătite și că le vor primi în timp util pe e-mail, ceea ce nu s-a întâmplat.

"Refuzăm să mai luăm decizii importante pentru oraș în necunoștință de cauză și considerăm că este de datoria noastră ca aleși ai constănțenilor, să atragem atenția asupra acestor nereguli. Subliniem faptul că cele 36 de proiecte de pe ordinea de zi plus cele 13 de pe ordinea suplimentară nu pot fi studiate în două zile pentru a putea lua o decizie corectă și bună pentru orașul nostru. Domnule primar, știm că de multe ori nici nu cunoașteți proiectele pe care le inițiați. Noi nu putem participa la ședințe în care proiectele ne sunt "servite" prea târziu numai pentru a vota orbește așa cum vor unii sau alții. Așteptăm o atitudine corectă din partea Primăriei și o reacție din partea celorlalți consilieri locali, puși în aceeași situație cu noi", a declarat Sorina Tușa, consilier local PDL și vicepreședinte al PDL Constanța.

În altă ordine de idei, mai sunt și alți consilieri care sunt deranjați de această practică, inclusiv de la PSD, însă, deocamdată, nu au luat atitudine cu privire la acest fapt, mulțumindu-se să ridice mâna automat fără să cunoască ce prevede proiectul în cauză.

Totodată, deși în mod normal proiectele de hotărâri ar trebui să fie publice, pe site-ul Primăriei nu există așa ceva, singurul document virtual cu privire la ședința ordinară fiind convocatorul de ședință.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 18 Februarie 2013
Stire din Politică-Administrație : Cristian Preda vrea vot de la 16 ani
Vineri, 15 Februarie 2013
Stire din Politică-Administrație : "PDL nu are candidat la prezidențiale"
Pagina a fost generata in 0.3468 secunde