Constanța renunță la contractul cu Polaris? Se cere suspendarea în instanță

2781
9
Constanța renunță la contractul  cu Polaris? Se cere suspendarea  în instanță - suspendarecontractpolaris-1454089264.jpg

Articole de la același autor

Municipiul Constanța nu mai avea mult și ar fi urmat să fie acoperit de gunoaie dacă aleșii locali nu se grăbeau să ia în discuție problema salubrizării. În urmă cu două luni, Consiliul Local Municipal Constanța s-a constituit parte civilă în procesul penal în care inculpați sunt fostul primar Radu Mazăre, Eduard Martin, Sorin Strutinsky și alte persoane din administrația publică. În plus, tot în acel dosar procurorii au dispus trimiterea în judecată și a societății Polaris M Holding SRL pentru complicitate la abuz în serviciu și dare de mită. Experții au stabilit că, în acest dosar amplu, există un prejudiciu de 200 milioane de lei.

De la momentul constituirii municipiului Constanța ca parte civilă, nimeni din administrația locală nu a mai achitat vreun leu societății care se ocupă de salubrizarea orașului Constanța de teamă să nu fie luat la întrebări de anchetatori. Cu toate acestea, firma de salubritate din oraș a ridicat deșeurile, însă, zilele trecute, a transmis că lucrurile nu mai pot continua în acest fel.

Drept urmare, consilierii locali s-au reunit ieri pentru a dezbate un act adițional care ar putea duce la deblocarea situației.

"Polaris a prestat, în luna decembrie, servicii de salubrizare și deszăpezire. Societatea a avut cheltuieli mari în toată această perioadă, fără ca firma să mai primească bani pentru că nu a mai plătit nimeni. Vreau să cer Consiliului Local o mandatare de a ne adresa ÎCCJ cu cerere de suspendare a acestui contract. Dacă instanța va respinge cererea de suspendare va încuviința derularea pe mai departe a contractului. Am discutat și cu reprezentanții Polaris la încheierea actului adițional. Până la pronunțarea instanței supreme am propus reținerea din facturile curente și viitoare a cotelor de 8 și 10% din profit. Nu putem cere mai mult pentru că am obstrucționa activitatea economică, deși acum suntem pe poziții antagonice în procesul penal. De aceea cerem suspendarea contractului, cerere care va trebui înregistrată până cel târziu la 8 februarie. Dacă nu aprobăm actul adițional riscăm să ajungem într-o situație mult mai complicată, cu un mare impact social", a explicat șeful administrației publice locale, Decebal Făgădău, consilierilor locali.

El a mai adăugat că Polaris va renunța la dreptul de a emite pretenții privind plata la termen, iar sumele vor fi returnate de această societate după o decizie definitivă favorabilă. El a explicat că în cazul în care Primăria nu va plăti către Polaris vor fi invocate clauzele contractuale existente și se va plăti o sumă mai mare.

La rândul său, consilierul liberal Radu Matei a întrebat ce se va întâmpla dacă instanța va decide suspendarea contractului.

"Vedem ce va decide instanța și pe urmă facem o ședință extraordinară și stabilim ce facem mai departe", a fost răspunsul lui Făgădău.

La final, proiectul privind aprobarea acestor măsuri în legătură cu contractul încheiat cu Polaris a fost votat de 19 aleși, cei doi de la PNL abținându-se.

Comentează știrea

DODO
30 ianuarie 2016
bravo moncher !

Dupa cit au furat ,acum sa le mai platim si daune pentru reziliere. Sa suporte cei care l-au facut si semnat (nu dezinteresat ) A trebuit sa dispara Mazare ca sa iasa la iveala matrapazlicurile .Sa vina DNA-ul cu un tren la primarie si sa incarce toti semnatarii de state de plata de acolo,ca toti stiu ceva !

petrica
30 ianuarie 2016
sa credeti voi!

sa credeti voi ca asa se va intampla!atunci te voi vota fagadau cand polarisul nu va mai fi stapanul gunoaelor, cad nu vor mai fi agenti ai firmei de paza holldind(administrator strutinschy),cand in cartierul mazare&fagadau nu vor mai fi tigani care sa faca fapte antisociale ori cum asta nu are sa se intample sictir,nu cred ca vei indrazni sa il superi pe seful tau mazare si sa nu mai ai contracte cu firmele lui de casa

ionica
30 ianuarie 2016
polaris

Ar fi hazliu, daca nu mafiota ,asa zisa activitate" economica" a acestei societati pe banii prostimii .Cum a fost posibil timp de zece ani , sa platim mai mult pentru gunoaie decat impozitul pe locuinta ?Cum si cui s-a impartit excelentul profit ?

Dan Banaga
30 ianuarie 2016
Sa vedem cine va mai ridica gunoaiele...

Sunt scârbit de ceea ce scrieți....ok,sa reziliem contractul,dar cine va mai presta servicii de ridicare a gunoiului pana la o noua licitație, la care oricum vom participa.

Andrei
30 ianuarie 2016
harababura

Polarisul va cadea pana la urma si vom sta in gunoaie o perioada pana cand se fac licitatii cu contestatiile de rigoare, sigur va participa firma REBU din Bucuresti care are la randu-i probleme cu justitia sau salubritatea va fi realizata de mai multe firme mai mici, firme de apartament, o sa fie un haos si orasul va fi plin de gunoaie, va fi o problema serioasa nu numai pentru Fagadau care va pierde alegerile mai mult ca sigur, va fi o problema pentru viitorul primar.

ActionVictory'S
30 ianuarie 2016
Cartea ta..

Niciodată să nu privești studiul ca pe o datorie, ci ca pe un prilej demn de invidiat care te învață ce înseamnă influența eliberatoare a frumuseții pe tărâmul spiritului, pentru bucuria ta personală și beneficiul comunității căreia va aparține munca ta de mai târziu. citat celebru din Albert Einstein Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email [email protected]

Vasile
31 ianuarie 2016
Rezolvarea problemelor de coruptie

Problemele de coruptie trebuie rezolvate punctual si individual. Trebuie luat fiecare caz in parte si analizat. Trebuie dat ca exemplu fiacare caz de coruptie. Vor fi surprize mari !!! Mazare a fost varful piramidei mafiote. Grupul infractional din primarie care in opinia mea este compus din 98 % din angajatii primariei Constanta trebuie devoalat om cu om. Fiecare caz trebuie judecat. Astfel trebuie judecat si cel care fura un bou si cel care fura un ou. Numai astfel putem vorbi de o diminuare a fenomenuli de coruptie !

Ha, ha, ha
31 ianuarie 2016
"oameni de afaceri"

As vrea s-o vad si p-asta, adica fratii Martin sa ramana fara principala lor sursa de venit - banii de la stat, hai sa fim serios si Fagadau ca si Mazare de acolo isi trag o mare parte din seva lori! Ca oameni de afaceri, fratii Martin, in afara de potlogariile cu statul, vezi polaris, imn etc, nu sunt in stare de nimic, ma rog, sunt de ceva in stare, sa creada ca pot da asa usor spaga la Americani...

Petre
11 februarie 2016
Operator PC

Exceptional! Aici castigati din prima luna bani! 100-285 de euro lunar! Aceasta oferta este un adevarat chilipir! Cautam urgent oameni extrem de seriosi care vor sa colaboreze cu noi in timpul liber sau full-time (la alegere) si sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time) acum, din prima luna. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.486 secunde