În urma votului consilierilor locali

Primăria modifică impozitarea clădirilor nerezidențiale. Cât vor plăti agenții economici

1937
7
Primăria modifică impozitarea clădirilor nerezidențiale. Cât vor plăti agenții economici - fondprimariamodifica-1454085081.jpg

Articole de la același autor

Aleșii locali ai municipiului Constanța s-au reunit, vineri, în sala Remus Opreanu a Consiliului Județean Constanța, unde a avut loc ședința ordinară a lunii ianuarie. La întâlnire au fost prezenți 21 de consilieri. De la întrunire au lipsit patru din cei șase consilieri liberali, respectiv, Virgil Lixandru, Iustin Fabian Roman, Stelian Gima și copreședintele Organizației Județene a PNL Constanța, Sorina Tușa. În schimb, au fost prezenți Raluca Trandafir și Radu Matei, care ori au votat împotriva proiectelor, ori s-au abținut.

După ce joi niciun consilier de la PNL nu a fost prezent la ședința în care s-a dezbătut bugetul Constanței pentru 2016, vineri și-a dat seama brusc că subiectul este important și merită puse câteva întrebări în acest context. Este vorba despre consilierul Raluca Trandafir, cea care a început să abordeze subiectul cerând lămuriri că de ce așa și pe dincolo, deși lucrul acesta trebuia făcut joi, în cadrul dezbaterii publice. Practic, întrebări fără răspuns deoarece șeful administrației publice locale, Decebal Făgădău, nu a ratat ocazia și a taxat-o atât pe ea, cât și pe colegii săi chiulangii. Concret, neimplicarea grupului PNL în problemele constănțenilor nu a fost pe placul primarului interimar, care le-a atras atenția că aspectele referitoare la bugetul orașului trebuiau abordate în dezbaterea ce avusese loc joi. Mai mult, Făgădău le-a atras atenția că, până în momentul votării, liberalii nu au venit cu nicio propunere concretă privind bugetul orașului.

Revenind la ședință, inițial, pe ordinea de zi se aflau 20 de proiecte, însă trei dintre acestea au fost retrase. Practic, s-a decis ca proiectul privind aprobarea organizării și funcționării serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân din municipiul Constanța, prin gestiune directă să fie dezbătut într-o întâlnire mai amplă, cu toți cei interesați, implicit iubitorii de animale. Totodată, a fost retras proiectul privind aprobarea actualizării și revizuirii studiului de oportunitate pentru fundamentarea și stabilirea soluțiilor optime de delegare a gestiunii serviciului de iluminat public din municipiul Constanța.

"Mai bine să încasăm mai puțin de la mai mulți"

În cadrul ședinței, primarul interimar Decebal Făgădău a prezentat proiectul de buget. El a susținut că este un buget sustenabil, sănătos, care deschide posi-bilități de absorbție a fondurilor europene, dar în același timp este un buget care nu va aduce mari surprize administrației locale. Practic, bugetul pe anul 2016 se ridică la 814.738.000 lei și un excedent pe 2015 în valoare de 192 milioane lei.

În altă ordine de idei, șeful administrației a solicitat aplicarea unui amendament la bugetul local prin care a fost alocată suma de 135.000 lei pentru realizarea unui studiu privind analiza riscului de fraudă la nivelul instituției de administrație publică.

"Cred ca este oportună realizarea acestui studiu deoarece m-am săturat ca asupra colegilor mei din primărie să planeze mereu suspiciuni de fraudă", a explicat Decebal Făgădău.

La final, toate proiectele au fost aprobate, implicit solicitarea consilierului local Tudorel Chesoi, de la PNȚCD, care a sărit în ajutorul celor care trebuiau să plătească impozite prea mari pentru clădirile nerezidențiale.

"Am observat că în municipiul Constanța sunt propuse printre cele mai mari valori pentru clădirile nerezidențiale. În aceste condiții nu mai putem vorbi de predictibilitate pentru mediul de afaceri, ci mai degrabă de spectrul falimentului. Am propus modificarea proiectului privind taxele și impozitele și am solicitat reducerea impozitului pentru clădirile nerezidențiale. Mai bine să încasăm mai puțin de la mai mulți, decât să punem biruri mari și afacerile să dea faliment", a spus Tudorel Chesoi.

În urma analizelor efectuate, vineri, consilierii locali au aprobat solicitarea lui Tudorel Chesoi și au modificat cotele de impozitare pentru clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea persoanelor fizice din 1,3% în 0,25%. Practic, o victorie a unui consilier din Opoziție. Lecție pe care ar trebui să o învețe și liberalii! Desigur, dacă n-ar chiuli de la ședințe! 

Comentează știrea

Cesare Mori
30 ianuarie 2016
Analiza lui Peste

Ce studiu si analiza despre coruptia din primarie?Domn Fagadau,citeste presa sau da search pe Google sa vezi cati functionari ai primariei C-ta a trimis DNA-ul in judecata alaturi de amicul tau Mazare.Uite aici o monstra de pe AGERPRES :"DNA a dispus trimiterea în judecată a mai multor membri ai comisiei de aplicare a Legii 10/2001 din Primăria Constanței: primarul Radu Mazăre, președintele CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, directorul Direcției Administrație Publică, Constantin Racu, directorul Direcției Patrimoniu, Daniela Ramona Dospinescu, directorul Direcției Tehnic Investiții, Ion Marica, fostul consilier municipal Dan Miron și consilierii juridici Cristian Tălpău, Nora Alina Chircă și Bogdan Ghițulescu. " De ce mai este nevoie sa cheltuim 135000RON?Vrei sa lupti contra coruptiei,OK,iesi cu o declaratie publica ca esti de acord cu DNA &SRI care lupta contra coruptiei.Instaleaza un TelVerde conectat la primarie si DNA,iar cetatenii urbei nu o sa va mai puna eticheta de corupti.Fa ceva concret , nu circ cum facea Mazare.

petrica
30 ianuarie 2016
cerere

ca cetatean al orasului Constanta cer primarului reducerea impozitului la apartamentul in care locuiesc deoarece se afla in imediata vecinatate al cartierului mazare&fagadau si din aceasta cauza am de suferit asfel:scandaluri,batai,sunete de sirene ale salvarii (cel putin una pe zi),manele (numai in data de ieri 29.01. a.c. au sunat manelele de dimineata pana in noapte si s-au incins gratarele desi este interzis prin lege),claxoane chiar si in miez de noapte(atunci se aduc tigarile de contrabanda),urlete si injuraturi la orele 03.dimineata (atunci vin centuristele de la produs si se cearta pe malai) in concluzie mazare & fagadau a facut o cloaca urat mirositoare in constanta si pentru acest motiv ar trebui ca cei care au de suferit sa le fie redus impozitul daca politia locala,politia,jandarmeria,primaria nu ii pot tine in frau pe acesti tigani(pardon, saracii constantei)

sibnet
30 ianuarie 2016
Nou sistem de lucru la domiciliu!

In alta ordine de idei, daca iubiti cartile si doriti sa va dezvoltati propria afacere in domeniul pietei electronice de carte, cereti informatii suplimentare la [email protected]. Veti obtine informatiile necesare, sub forma unui curs pe care il veti primi gratuit pe adresa de e-mail. Nu trebuie sa investiti. Tot ce aveti nevoie este un calculator, conexiune la internet si dorinta de a face parte dintr-un proiect absolut minunat.

ActionVictory'S
30 ianuarie 2016
Cartea ta..

Niciodată să nu privești studiul ca pe o datorie, ci ca pe un prilej demn de invidiat care te învață ce înseamnă influența eliberatoare a frumuseții pe tărâmul spiritului, pentru bucuria ta personală și beneficiul comunității căreia va aparține munca ta de mai târziu. citat celebru din Albert Einstein Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email [email protected]

strungarul Tudorel Chizdoi..:)
30 ianuarie 2016
ce s-a ingrasat si Tudorel Chizdoi. .are si mertzan..

Hoți ordinari de 20 ani...fura,fura și iar fura.Se apropie Ciolaniada...toti se fac ca muncesc și ca le pasa...niste javre!:(

Constantin
31 ianuarie 2016
Munca la domiciliu

Cautam colaboratori MUNCA LA DOMICILIU. Oferim: -instruire gratuita sub forma unor lectii trimise prin e-mail; nu este necesara experienta; -posibilitatea de a lucra comod la domiciliu pe calculator in functie de disponibilitate (part-time/full time); -contract legal de comision; plata se calculeaza in functie de implicare si realizari; -scrisoare de recomandare. Pentru a solicita detaliile necesare, trimiteti INFO la adresa de email: [email protected]

ba...hai sictir cu munca la domiciliu..
31 ianuarie 2016
va-n gat cu munca la domiciliu...

Ba, la domiciliu, ma-ta prestează în gaoz??

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5737 secunde