Constănțenii și-ar putea primi pachetele de la UE abia în luna ianuarie

676
3
Constănțenii și-ar putea primi pachetele de la UE abia în luna ianuarie - cozileumilintei-1355358533.jpg
Reprezentanții Consiliului Județean Constanța și cei ai Primăriei Constanța nu pot da un termen sigur pentru reluarea distribuirii pachetelor de alimente de la Uniunea Europeană. Inspectorul Direcției de Control a Consiliului Județean Constanța, Cristian Hagea, a explicat că, deși la nivel de județ au fost distribuite o parte din produse, la nivelul municipiul Constanța problema este un pic mai delicată.

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu această situație, precizăm că, la începutul lunii octombrie, CJC, în parteneriat cu Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură și primăriile din județ, a demarat, ca în fiecare an, programul de distribuire al alimentelor de la Uniunea Europeană. După doar o lună de la începere, reprezentanții Primăriei Constanța au anunțat că acțiunea trebuie sistată la nivel de municipiu, deși doar jumătate dintre beneficiari își primiseră pachetele. Decizia a fost luată ca urmare a faptului că, patru din cele 11 produse, nu mai existau pe stoc, respectiv făina, mazărea, roșiile în bulion și biscuiții.

La momentul respectiv, reprezentanții municipalității și ai CJC precizau că speră ca acțiunea să fie reluată până la sfârșitul lunii decembrie. Totuși, iată că nici la momentul actual, aceștia nu pot spune cu exactitate când va reîncepe distribuția la nivelul municipiului Constanța. Potrivit șefului Direcției de Achiziție și Distribuție Ajutoare din Primăria Constanța, Iulia Zaharciuc, primăria va da pa-chetele o dată ce primește toate produsele.

 


"Vom relua această acțiune în clipa în care vom avea toate produsele. Nu ține de noi. Cei de la Consiliul Județean știu mai bine când anume vor veni. Noi suntem în așteptare, avem o parte din ele, însă nu vrem să le dăm oamenilor pe bucățele. Dacă le-am da așa, asta ar însemna să-i chemăm să stea la coadă, în frig, de trei patru ori. Le vom distribui când le avem pe toate", a precizat Zaharciuc.



"În județ am dat 5-6 produse la trei sferturi din primării"


Un răspuns similar a oferit și responsabilul cu acest program din CJC, Cristian Hagea, care a precizat că speră totuși ca acțiunea să fie reluată în cursul lunii ianuarie. "Așa cum am afirmat și în luna noiembrie, avem probleme cu livrarea. Nu este vina noastră și nici a celor de la APIA. Ei au contracte cu câteva companii care ar trebui să se ocupe de livrare, însă acestea nu respectă graficele. APIA aplică sancțiuni, însă asta nu rezolvă problema. Spre exemplu, zilele acestea trebuia să vină orezul, însă am fost anunțat că nu va mai veni. Este unul dintre produsele problematice, cum sunt și făina, uleiul și mazărea. Pentru o parte dintre acestea nu am primit nici măcar graficele.(… ) În județ am dat câte 5-6 produse la trei sferturi din primării pentru că le aveam pe stoc și cum mai vine ceva, distribuim imediat, nici noi nu vrem să stăm cu ele în depozit. Acolo este mai simplu, fiind câte 2-300 de beneficiari, oamenii pot fi chemați de mai multe ori, însă la Constanța este mai greu. Noi le dăm ce primim, este decizia lor cum vor să le dea, am înțeles că vor să dea cele 11 produse de-o dată, ca să nu pună oamenii pe drumuri. Dacă se va proceda așa, cred că se va relua distribuția pachetelor în luna ianuarie", a declarat Hagea.

Reamintim că cei care beneficiază de produse alimentare sunt familii și persoane singure pentru care s-a stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat, șomerii care beneficiază de indemnizație de șomaj, pensionarii sistemului public de pensii, ale căror drepturi, obținute din pensie sau, după caz, din pensii cumulate, se află sub 400 lei / lună, persoanele cu handicap grav și accentuat (adulți și copii), neinstituționalizate. 

Fiecare pachet conține 15 kilo-grame de făină albă, 800 de grame de paste făinoase, 500 grame de biscuiți, șapte kilograme orez, 7 kilograme de ulei, un kilogram de fasole, 960 de grame de mazăre, 1,6 kilograme de bulion, 1,6 kilograme de roșii în bulion și trei kilograme de zahăr. 


Comentează știrea

uselistu` sorel
13 decembrie 2012
vegetale=sanatate curata

,,Fiecare pachet conține 15 kilo-grame de făină albă, 800 de grame de paste făinoase, 500 grame de biscuiți, șapte kilograme orez, 7 kilograme de ulei, un kilogram de fasole, 960 de grame de mazăre, 1,6 kilograme de bulion, 1,6 kilograme de roșii în bulion și trei kilograme de zahăr." CUM ADICA? NICI MACAR UN KG DE MAZARE?DOAR 960g?

dorel
13 decembrie 2012
pomana

Situatia economica din restul tarii ,nu estemai buna decit in Constanta; si totusi nicaieri in tara nu sunt batrinii atit de obsedati si lacomi.mottoul acestor rebuturi comuniste este"hai la cersit" . Acesti comunisti pomanagii ,nu au decit un scop : sa ne faca de ris pe toti cei care dorim sa schimbam imaginea de cersetori lacomi ai tarii.Mi s-a acrit de acesti idioti,mai rai decit maidanezii. INTERNATI-I NAIBII IN OSPICII SA SCAPAM DE EI.

Cititor
13 decembrie 2012
Pentru Dorel

Dorel este un personaj simpatic, dar fara minte prea multa, pe cand tu esti un individ fara onoare si demnitate, fara respect fata de semeni. Esti o rusine ptr parintii tai si-ti doresc sa apuci si tu ziua cand vei numara maruntisul din buzunar ptr un bilet la RATC, ca sa ajungi la coada unde se distribuie ajutoare alimentare!

Răspuns la: pomana
Adăugat de : dorel, 13 decembrie 2012
Situatia economica din restul tarii ,nu estemai buna decit in Constanta; si totusi nicaieri in tara nu sunt batrinii atit de obsedati si...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6029 secunde