Primarul municipiului Medgidia, Marian Iordache:

"Construcția celor două blocuri sociale va începe la sfârșitul acestui an"

217

Articole de la același autor

Campusul social "Henri Coandă" implementat și construit la Constanța a ajuns să fie model național și pentru alți primari, după

ce reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice au văzut la fața locului că, prin acest mod de construcție, se pot crea locuințe pentru cei sărmani, care nu-și permit să-și cumpere propria casă.

Vești bune pentru locuitorii din Medgidia, după ce aleșii locali au aprobat un proiect ce vizează construcția a două blocuri de locuințe sociale în campusul ce va fi amenajat pe strada Dezrobirii, destinat chiriașilor.

Primarul municipiului Medgidia, Marian Iordache, a declarat că, în urma rectificării bugetare aprobată în ședința extraordinară a Consiliului Local Municipal Medgidia, a fost alocată suma de 604.290 lei din bugetul local, sumă la care se adaugă 900.000 lei din bugetul Ministerului Dez-voltării Regionale și Administrației Publice.

"Conform planului, inițial, vor fi construite două blocuri de locuințe sociale. Proiectul este unul de anvergură, care implică atât construcția celor două blocuri, cât și utilarea locuințelor cu mobilier și aparatură elec-trocasnică de strică necesitate. Blocurile vor fi construite în regim de înălțime P+2E, fiecare având o suprafață construită de 470 mp. Fiecare bloc va fi format din 24 de apartamente, mai exact 48 de locuințe, din care 32 cu o cameră, cu suprafața de 42 mp, și 16 cu două camere, cu o suprafață de 52 mp", a spus edilul din Medgidia, Marian Iordache.

El a explicat că unitățile modulate vor fi realizate din cadru de oțel ca structură de rezistență, pereți de închidere de tip sandwich și pereți de compartimentare izolați termic și fonic, finisați, ușă metalică la intrare, ferestre cu geam termopan și tâmplărie PVC, parchet pe podea, vopsea lavabilă pe pereți și tavan, instalație electrică și sanitară, precum și contorizare individuală pentru consumul de energie electrică și apă.

De asemenea, potrivit proiectului, toate unitățile locative vor fi parțial mobilate și utilate, cu instalație sanitară, respectiv, lavoar, cadă și vas WC, inclusiv bateriile aferente și accesoriile necesare în baie. Bucătăria va fi echipată cu un corp de mobilier, un blat, o plită electrică cu două ochiuri, un mini-frigider și un spălător, iar dormitorul cu un pat cu saltea.

"Locuințele vor fi încălzite cu ajutorul unor boilere care se vor instala în fiecare bloc, cu o capacitate de 800 litri, racordate la rețeaua de gaze naturale. Blocurile vor fi înconjurate de spații verzi, iar locuitorii vor avea acces pietonal și auto și vor beneficia de 42 de locuri de parcare, aferente numărului total de șase blocuri", a mai spus primarul Marian Iordache.

El a explicat că, după alocarea bugetului de la Ministerul Dezvoltării Re-gionale și Administrației Publice, urmează pașii premergători construcției, mai exact realizarea proiectului tehnic, caietul de sarcini, lucrări care au fost incluse în bugetul local pentru anul 2015. Execuția construcției în sine va începe la finalul anului 2015, iar lucrările vor dura în jur de cinci luni de la data înce-perii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5584 secunde