Copiii din Lumina, stimulați de primărie să meargă la grădiniță

216
Copiii din Lumina, stimulați de primărie să meargă la grădiniță - copiidinluminastimulatideprimari-1457114341.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Primăriei Lumina vor să stimuleze câți mai mulți părinți pentru a-și trimite copiii la grădiniță, astfel că noua lege prin care se acordă tichetele sociale a început să fie pusă în aplicare. 


"În scopul stimulării participării în învă-țământul preșcolar a copiilor din familii de-favorizate și a creșterii accesului la educație a acestora, se instituie stimulentul edu-cațional, sub formă de tichete sociale, prin Legea 248/2015", a spus edilul orașului Lumina, Dumitru Chiru. 


El a mai adăugat că, pentru anul școlar 2015-2016, cererile, însoțite de documentele justificative, se depun până la data de 30 aprilie 2016. 


Stimulentele educaționale se acordă copiilor din familii defavorizate în condițiile în care sunt în-deplinite, cumulativ, următoarele criterii: vârsta minimă a copilului să fie de trei ani și cea maximă de șase ani, iar venitul lunar pe membru de familie să fie de 284 lei.


Tichetul social are o valoare de 50 lei lunar, cu condiția ca cei mici să meargă zilnic la grădiniță. El se acordă, la cerere, unuia dintre părinți, reprezentantului legal al copilului sau, după caz, persoanei care a fost desemnată de părinte pentru întreținerea copilului, pe perioada absenței părinților. Cei care întrunesc condițiile și vor să se înscrie în acest program se pot prezenta la Serviciul de Asistență Socială din cadrul Primăriei Lumina pentru a ridica cererea prin care se acordă stimulentul educațional. Totodată, cererea poate fi descărcată și de pe site-ul primăriei. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2589 secunde