Investițiile de la școala din Lumina, finalizate în noiembrie

187
1
Investițiile de la școala din Lumina, finalizate în noiembrie - luminadumitruchiru4-1445788555.jpg

Articole de la același autor

Începutul lunii viitoare vine cu vești bune pentru comunitatea din Lumina. "Pe 8 noiembrie, Primăria și Consiliul Local vor inaugura școala din localitate. În procent de 99%, lucrările sunt finalizate, urmează să montăm mobilierul", ne-a declarat primarul comunei Lumina, Dumitru Chiru. 


Proiectul a costat 1,8 milioane de lei, bani care au provenit de la bugetul de stat, prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Primăria Lumina a suportat cofinanțarea unui procent de 2%. 


Lucrările proiectului privind extinderea și reabilitarea sediului școlii gimnaziale au demarat încă de anul trecut, însă termenul de finalizare a proiectului a fost prelungit. 


Proiectul de modernizare prevede extinderea și dotarea Școlii cu clasele I-VIII Lumina, respectiv extinderea uni-tății de învățământ cu un corp de clădire cu regimul de înălțime P+1E. Datorită noilor lucrări, școala va dispune de șase săli de clasă, dar și de un laborator de chimie-biologie, un cabinet medical și sportiv, precum și dotarea cu mobilier și materiale didactice. 


Primarul comunei Lumina, Dumitru Chiru, a declarat că "proiectul a implicat amenajarea a patru noi laboratoare, săli ce se construiesc lângă sediul deja exis-tent, cu care se va face legătura printr-un culoar. Era nevoie de aceste noi spații, pentru că elevii învățau deja în două schimburi, iar numărul copiilor din localitate este într-o continuă creștere". 


De asemenea, Chiru a subliniat că "lucrările trebuia să fie gata până la sfârșitul lunii iunie a acestui an, dar, pentru că în iarnă am sistat lucrările din cauza vremii, s-a extins automat și termenul de finalizare". 


În luna septembrie, la începutul anului școlar, a fost inaugurat noul corp de clădire al școlii, iar în prezent, se mai fac retușuri pe ici, pe colo. 


Primarul Chiru a spus că ce este mai greu a fost realizat, dar, pentru că este un proiect foarte important pentru comunitatea locală, dorește ca totul să iasă perfect. 


Copiii, principalii beneficiari ai proiectului, vor avea la dispoziție opt noi săli de studiu, iar condițiile vor fi com-parabile cu cele din unitățile de învățământ din mediul urban. 


Printre prioritățile autorităților locale din comuna Lumina, se află și lucrările la noua biserică din sat. Primarul Dumitru Chiru a declarat că lăcașul de cult se construiește pe strada Mare, în centrul comunei, iar investiția Consiliului Local este de 50.000 de lei. Lucrările la acest proiect avansează, s-au înălțat deja zidurile și s-a turnat prima centură. Banii provin de la Consiliul Local, dar și din sponsorizările oamenilor, iar biserica va deservi 11.000 de credincioși. 


Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5452 secunde