Copiii din Satu Nou vor începe școala într-o clădire nouă și modernă

376
Administrația locală Mircea Vodă, condusă de Dumitru Dedu, pregătește unitățile de învățământ pentru anul școlar 2012-2013. 


Potrivit unui comunicat din partea primarului, Școala gimnazială nr. 2 din Satu Nou a fost reabilitată în cadrul Programului de Reabilitare a Infrastructurii Școlare, cu fonduri de la Ministerul Educației, Cercetării și Inovării și cofinanțare din partea autorității locale. Lucrările de reabilitare s-au finalizat în luna iulie 2012, școala fiind pregătită pentru primirea elevilor. 


Clădirea cuprinde două corpuri, situate de o parte și alta a străzii. Cel în care funcțio- nează Grădinița cu orar normal Satu Nou a fost reabilitat în anul 2009 cu fonduri de la Consiliul Județean Constanța și bugetul local.


Suprafața pe care se desfășura clădirea în primă fază a fost de 629 metri pătrați, la care s-a adăugat o extindere de 294,74 metri pătrați. 


Școala are opt săli de clasă, un cabinet, cancelarie, secretariat, bibliotecă, grupuri sanitare pentru băieți și fete, grup sanitar profesori. Aceasta este racordată la rețeaua de alimentare cu apă potabilă a localității, o stație de epurare, fiind branșată la rețeaua de electricitate. De asemenea, școala dispune de centrală termică pentru încălzirea sălilor de clasă.

Și Școala gimnazială nr. 1 Mircea Vodă a fost înscrisă în cadrul Programului de Re-abilitare a Infrastructurii Șco-lare, cu fonduri de la Ministerul Educației, Cercetării și Inovării, propunându-se construirea unei școli noi, având în vedere starea precară în ceea ce privește rezistența clădirii actualei unități de învățământ. În luna mai 2012, a fost emisă autorizația de construire pentru noua școală, fiind demarate lucrările care se preconizează a se finaliza în luna decembrie 2012. 


Conducerea administrației locale, împreună cu repre-zentanții celorlalte instituții implicate, au în plan ca școala să fie dotată cu opt săli de clasă, două laboratoare, cancelarie, secretariat, bibliotecă, grupuri sanitare pentru băieți și fete, grup sanitar profesori și o centrală termică. 


Până la finalizarea lucrărilor, clădirea veche a școlii din Mircea Vodă a intrat într-un proces de reabilitare, înlocuindu-se acoperișul vechi și construindu-se grupuri sanitare interioare, pentru a oferi ele-vilor condiții cât mai bune de studiu până la mutarea lor în noua școală.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.297 secunde