Costineștiul va fi racordat la gaze

500
Costineștiul va fi racordat la gaze - costinestiul-1393509204.jpg

Articole de la același autor

Anul 2014 se anunță destul de promițător pentru stațiunea Costinești, care va beneficia de proiecte importante susținute de autoritățile locale. Racordarea la rețeaua de gaze, locuințe ANL, locuri de joacă pentru copii, crearea de baze sportive, dar și susținerea activității turistice, sunt doar câteva dintre prioritățile primarului Traian Cristea pentru anul acesta.


Vești bune pentru locuitorii și agenții comerciali din Costinești. În curând vor începe lucrările de racordare a localității la rețeaua de gaze naturale, ceea ce va însemna automat costuri mult mai mici la încălzire. "Magistrala vine pe lângă calea ferată, trece prin 23 August și ajunge la Costinești. Proiectul este realizat, autorizația de con-struire a fost emisă, probabil că din martie se vor apuca de treabă, astfel încât sperăm ca în curând să ajungă la Costinești. Racordarea localnicilor și a agenților economici este un semn de civilizație și normalitate, dar și un avantaj economic important, ținând cont că încălzirea pe gaze este în momentul de față printre cele mai rentabile", ne-a declarat viceprimarul Marin Băduică. 


Locuințe ANL pentru tineri
Vești bune primesc și tinerii din Costinești, primăria urmând să dea în folosință în următoarea lună un bloc ANL de locuințe, cu 24 de uni-tăți locative, apartamente și garsoniere. Blocul este gata, ANL a predat construcția către Primăria Costinești, autoritățile locale lu-crând acum la analizarea dosarelor pentru repartizarea locuințelor. 
În paralel cu construcția de locuințe ANL, primăria a acordat tinerilor din Costinești, de-a lungul anilor,  terenuri pentru a-și construi case. "Noi le-am asigurat terenul, toate utilitățile, iar ei trebuie doar să-și construiască locuințe. Spre bucuria noastră, mai bine de 90% dintre ei și-au ridicat deja casele, celelalte aflându-se în diferite stadii de execuție. Avem astfel un cartier nou, cu drumuri, apă, canalizare, electricitate, toate condițiile", ne-a declarat primarul Traian Cristea.  
De asemenea, primăria a reușit amenajarea unui spațiu de joacă pentru copii în fosta tabără de vară, care cuprinde și terenuri de sport - fotbal, tenis, astfel încât copiii, tinerii din localitate, dar și turiștii, să aibă unde să se distreze sau să facă sport. 
În paralel cu proiectele noi, primăria va derula și activitățile anuale pentru înfrumusețarea și pregătirea stațiunii în vederea noului sezon estival.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4248 secunde