Cristian Ghinea, semnal de alarmă că a fost respins sporul pentru medici

260
Cristian Ghinea, semnal de alarmă că a fost respins sporul pentru medici - ghinea2-1604603222.jpg

Articole de la același autor

Europarlamentarul USR-PLUS Cristian Ghinea a calificat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, drept şocantă decizia Ministerului Fondurilor Europene de a respinge un proiect depus de Ministerul Sănătăţii care prevede măsuri de stimulare a personalului aflat în prima linie de luptă cu noul coronavirus.

În opinia sa, această decizie ar arăta că miniştrii Guvernului actual „se încurcă unii pe alţii, iar angajaţii MFE nu ştiu să gândească regulamentele în mod creativ”.

Ghinea a prezentat un document din data de 3 noiembrie care conţine lista proiectelor respinse de MFE.

„Este proiectul prin care Ministerul Sănătăţii cere bani de la Ministerul Fondurilor Europene pentru a plăti sporul COVID pentru asistente şi medici. Verificarea conformităţii administrative şi eligibilităţii, şocant, respins! (...) De ce este şocant? Pentru că tot acest proces nu este necesar. Ajungem să mimăm proceduri pentru a da bine pe undeva. Tot acest proces nu trebuia să fie la modul competitiv, pentru că nu există mai multe ministere ale sănătăţii în România care pot plăti asistentele medicale. Este unul singur. Putea să fie un proiect necompetitiv. Sau, şi mai bine, putea să fie MS acreditat de MFE să ia banii direct şi să îi dea la asistente. Este aberant, când avem 8.000 de cazuri pe zi de oameni bolnavi, să ne legăm şireturile în proceduri, iar MFE să respingă la eligibilitate. Probabil că nu a avut dosar cu şină”, a susţinut europarlamentarul.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5185 secunde