Cum a ajuns primărița de la Cumpăna raportor la nivel european

629
2
Cum a ajuns primărița de la Cumpăna raportor la nivel european - primaruldincumpanamarianagaju1-1403274402.jpg

Articole de la același autor

Zilele trecute a avut loc, la Bru-xelles, reuniunea Comisiei pentru Mediu, Schimbări Climatice și Energie a Comitetului Regiunilor din Uniunea Europeană. Din delegația României a făcut parte și primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, care are și calitatea de reprezentant al Asociației Comunelor din Româ-nia. Cu acest prilej, Mariana Gâju a fost aleasă raportor din partea Comisiei pentru pachetul legislativ ce va fi prezentat de Comisia Europeană privind "Utilizarea eficientă a resurselor și a deșeurilor în vederea realizării obiectivului de economie circulară".

Potrivit organizatorilor, pentru această funcție fuseseră depuse două candidaturi, a lui Mariana Gâju și a lui Hermann Kuhn, reprezentantul delegației Germaniei.

"Numirea ca raportor presupune un angajament și o implicare substanțiale din partea membrului desemnat, cu atât mai mult în acest caz în care este vorba despre un pachet de propuneri și un regulament, ce vor fi publicate de Comisia Europeană cel mai târziu la data de 2 iulie 2014. Așa cum se știe, UE

și-a fixat obiective ambițioase în acest domeniu, iar viitorul pachet legislativ va include ținte specifice de atins și o nouă abordare referitoare la măsurare", a spus Mariana Gâju.

Ea a precizat că, pe viitor își propune ca recomandările pentru Comisia Europeană, pe care la va include în avizul său, să vizeze modul în care Uniunea Europeană ar trebui să-și modeleze politicile și legislația în funcție de preocupările concrete ale autorităților locale și regionale și să prezinte modificări care să vină în sprijinul aplicării noului pachet legislativ la nivel local.

Totodată, ea a explicat că, în calitate de reprezentant al Asociației Co-munelor din România, și-a asumat rolul de raportor în baza interesului pentru acest domeniu, motivat, pe de-o parte, de plasarea României printre țările care trebuie să depună eforturi în vederea atingerii țintelor stabilite deja prin varianta actuală a Directivei Cadru pentru Deșeuri, iar pe de altă parte, de experiența pozitivă câștigată în comuna Cumpăna în implementarea cerințelor de mediu, atât prin eforturi proprii, cât și datorită cooperării internaționale.

Comitetul Regiunilor este Adunarea UE a reprezentanților locali și regionali din toate cele 28 de state membre. Misiunea sa este de a implica autoritățile locale și regionale și comunitățile pe care acestea le reprezintă în procesul decizional al UE și de a le informa cu privire la politicile UE. Comisia Europeană, Parlamentul European și Consiliul au obligația de a consulta Comitetul în domeniile politice care privesc regiunile și orașele. Comitetul se poate adresa Curții de Justiție a Uniunii Europene, dacă drepturile sale nu sunt respectate sau dacă este de părere că o lege a UE încalcă principiul subsidiarității sau nu respectă competențele regionale sau locale. 

Comentează știrea

marian
22 iunie 2014
Felicitari !!!

Felicitari, doamnei Mariana Gaju !!! Tot Respectul !!!

petru
17 iulie 2014
urari

Felicitari multe felicitari........!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 06 Iunie 2014
Stire din Eveniment : Accident rutier în Cumpăna
Pagina a fost generata in 0.5127 secunde