Gheorghe Dragomir:

"Este o chestiune de zile până ce Dănuț Culețu va reveni în PNL"

6657
3

Articole de la același autor

Negocierile pe scena politică pentru coagularea dreptei sunt din ce în ce mai intense, semn că timpul este prea scurt până la alegerile prezidențiale din luna noiembrie.

Dacă PDL a semnat, ieri, un protocol cu Inițiativa România Liberală, cei de la PNL negociază intens cu cei de la Forța Civică. De departe, cea mai mare înțelegere are loc însă între PDL și PNL care lucrează deja la un proiect comun pentru țară.

Una dintre cele mai discutate alianțe, dar la care nu s-a ajuns încă la o înțelegere, este între PNL și Forța Civică. Practic, dacă ar fi să facem referire atât la liderul național Mihai Răzvan Ungureanu cât și la cel local, deputatul Dănuț Culețu, ambii sunt plecați din PNL, iar revenirea lor nu ar fi o surpriză foarte mare pentru unii.

Reamintim că, fostul prefect Dănuț Culețu a plecat din PNL în anul 2010, în urma unui scandal iscat cu ocazia alegerilor de la organizația municipală, atunci când a considerat că a fost "driblat" de Victor Manea pentru funcția de președinte. Totodată, Mihai Răzvan Ungureanu a părăsit PNL în urma unor discuții aprinse cu fostul lider, Crin Antonescu.

Chiar și așa, foștii liberali sunt așteptați cu brațele deschise de foștii colegi, însă se pare că, decizia finală încă întârzie. Așadar, cu toate că există discuții de unificare a dreptei și se dorește efectuarea unor sondaje care să arate clar care ar fi cel mai bun candidat la prezidențiale propus de forțele de dreapta, la începutul acestei luni Mihai Răzvan Ungureanu și-a anunțat candidatura pentru funcția de președinte al României, semn că nu ar ceda o asemenea funcție, cel puțin în primul scrutin.

El a spus că a intrat oficial în campania electorală pentru alegerile prezidențiale. Președintele parti-dului Forța Civică a declarat că rămâne în picioare candidatura sa pentru alegerile din toamnă, chiar dacă în paralel sunt negocieri pentru unificarea dreptei și o candidatură unică.

Acesta a subliniat că fuziunea dintre PNL și PDL nu are nicio șansă fără celelalte partide de dreapta.

"Vremea orgoliilor a trecut și a devenit irelevant cine și în jurul cui se va uni dreapta. România are nevoie de o formațiune politică de dreapta puternică, nesubminată de interesele unuia sau altuia. Mai important decât persoana celui care va candida în toamnă este programul pe care dreapta îl va prezenta poporului român. Suntem datori să punem deoparte tot ce ne desparte. Cine nu va face acest lucru va fi vinovat pentru eșecul de la prezidențiale și pentru capitularea dreptei în următorii zece ani. Candidatura mea este perfect valabilă, rămâne în picioare și foarte fermă. Dacă prețul unității dreptei este retragerea unui om din cursa de prezidențiale, îl plătesc cu mare drag", a declarat Mihai Răzvan Ungureanu.

La rândul său, Dănuț Culețu a confirmat că au existat discuții însă a precizat că, deocamdată, nu a dat vreun răspuns clar deși intenția sa se îndreaptă spre coagularea dreptei pentru a nu lăsa PSD să ajungă la putere.

În schimb, președintele PNL Constanța, deputatul Gheorghe Dragomir, pare destul de relaxat că foștii liberali vor reveni la "matcă".

"Au tot existat discuții cu cei de la Forța Civică și la nivel central și la nivel local, în special cu domnul Dănuț Culețu, fostul nostru coleg. Nu este vorba de o plecare din Forța Civică, practic, este vorba de o revenire în PNL. Va reveni în partid cu membri din Forța Civică, lucru care nu poate decât să ne bucure. Este o chestiune de zile până ce Dănuț Culețu și membrii din Forța Civică vor veni la PNL, cred că nu mai este timp pentru o fuziune sau altceva", a declarat președintele PNL Constanța, depu-tatul Gheorghe Dragomir.

Comentează știrea

Hanibal
17 iunie 2014
Marea cacealma politicianista

Categoric , si de data asta electoratul se va lasa amagit de vorbe . Partidele romanesti care au guvernat pana acum , au fost si sunt conduse de lideri fara caracter , fara constiinta , fara responsabilitate . Nu au fost capabili sa faca nimic pentru a realiza PROSPERITATEA . Nu ne intereseaza manevrele de culise , aliantele , fuziunile , coalitiile care au doar scopul mentinerii privilegiilor celor care si-au demostrat incapacitatea . Ne-am saturat de demagogie , politicianism si coruptie . Ce va insemna o " dreapta " condusa de politicianisti ratati ca Dragomir , Chiru , Culetu , Moisescu , Hasotti , Manea si altii asemenea lor ? Sa ne trezim si sa intelegem ca toti cei care au guvernat pana acum au dat apropiatilor lor bani si privilegii pe seama prosperitatii populatiei . Prin nepasarea noastra se va continua politica de imbogatire a privilegiatilor si de saracire a populatiei . Nici stanga nu e mai breaza . Liderii " de stanga " sunt la fel cu cei de " dreapta " . Ne consolam cu faptul ca se intoarce Culetu la PNL . Urmeaza alta serie de pupaturi pe obrajii murdariti reciproc .Forta Civica s-a dovedit a fi o cacealma politicianista ca si PMP.

pnl
17 iunie 2014
asta mai lipsea!

Foarte bine asa!! Ati distrus partidul si acum distrugeti filiala Cta , care si asa era vai mama ei! Ia cereti voi un sondaj sa vedeti cam cat mai luati din voturi! Ce ziceti, 2% va place? Hai ca s-a ales praful de tot si prostii care mai sperati ca va sustin nu -i mai gasiti. Gata!

barata bogdan
17 iunie 2014
doamne fereste

mai lasati si la altii locuri libere...mai pensionati va

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4544 secunde