Cum pot scăpa de datorii restanțierii la bugetul Primăriei Ovidiu

126

Articole de la același autor

Locuitorii orașului Ovidiu care au datorii la bugetul local au la îndemână, pentru o perioadă limitată de timp, respectiv până la data de 31 martie 2016, o "portiță" prin care pot scăpa de o parte a penalităților acumulate în timp.

Consilierii locali au votat, la ultima ședință din acest an, un proiect de hotărâre prin care contribuabilii sunt scutiți de 73,3% din cuantumul penalităților, cu condiția să achite întreaga datorie de bază.

Pentru a beneficia de reducerile penalităților de întârziere, cei vizați trebuie să notifice serviciul de specialitate din cadrul Primăriei Ovidiu. După notificare, este obligatoriu să achite la zi întreaga datorie principală, precum și cota de 26,7% din majorările de întârziere. După plata datoriei, contribuabilii trebuie să depună o ultimă cerere pentru anularea cotei de 73,3% din majorările de întârziere, dar nu mai târziu de data de 31 martie 2016.

Numărul estimat de beneficiari este de 5.538 de persoane fizice și 465 de persoane juridice plătitoare de impozite și taxe. Valoarea estimată a scutirii care va fi acordată în cadrul acestei proceduri pe întreaga durată de aplicare a acesteia este de 2.703.598,07 lei reprezentând majorări de întârziere datorate de persoanele fizice, respectiv 382.550,12 lei reprezentând majorări de întârziere datorate de persoanele juridice. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3272 secunde