Centrul de permanență din Ovidiu va purta numele medicului Nicolae Țibrea

347
Centrul de permanență din Ovidiu va purta numele medicului Nicolae Țibrea - centrulmedicaldinovidiumediculni-1446382564.jpg

Articole de la același autor

La inițiativa primarului George Scupra, Centrul medical de permanență din Ovidiu va purta numele primului medic care a început să profeseze în oraș, în anul 1962. Este vorba despre dr. Nicolae Țibrea, ajuns la venerabila vârstă de 82 de ani.


"Când i-am comunicat domnului Țibrea intenția noastră și i-am cerut acordul, a fost vizibil emoționat. Ne-a spus că încă nu a murit, dar i-am explicat că noi dorim să facem gesturi de recunoaștere a valorilor orașului în timpul vieții", a declarat edilul din Ovidiu, George Scupra.


El a povestit că, în perioada de început a construcției Canalului Dunăre - Marea Neagră și a Electrocentralei Ovidiu I, într-o construcție specială a fost organizat un dispensar spital, până în 1961, când, pe strada Sănătății, într-un bloc de locuințe militare a fost organizat un dispensar uman, cu un cabinet pentru consul-tații adulți. Acesta era deservit de dr. Nicolae Țibrea, iar cabinetul de pediatrie era deservit de Vasilica Țibrea.


Medicul Nicolae Tibrea s-a născut în 1933 în Focșani, iar în 1962 a absolvit Facultatea de Medicină din Iași. Tot în 1962, el a fost repartizat în comuna Ovidiu, cu specializarea medic medicină generală. În perioada 1965-1969, dr. Nicolae Țibrea a fost deputat de Ovidiu și de Constanța. După Revoluție, între 1992-2000, a fost consilier local independent. În 1997 s-a pensionat, dar continuă să profeseze, în prezent în sistemul privat de sănătate. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4414 secunde