Cum s-au distrat locuitorii de "Zilele Comunei Lumina"

310

Articole de la același autor

Locuitorii din comuna Lumina, dar și din localitățile învecinate s-au distrat pe cinste, timp de două zile, după ce Primăria și Consiliul Local Lumina au organizat, în perioada 7-8 mai, ediția a IX-a ce a vizat "Zilele Comunei Lumina".

Ca în fiecare an, evenimentul a strâns laolaltă locuitorii comunei, oferind activități dedicate copiilor, tinerilor, dar și bătrânilor, precum și un spectacol pe cinste cu artiști renumiți.

În prima zi, respectiv, sâmbătă, de la ora 10.00, a fost organizat "Crosul Primăverii", pe traseul strada 22 Decembrie - strada Pelican - primărie, iar de la ora 11.00, a avut loc un concurs dedicat cicliștilor, la acțiune parti-cipând copii și adolescenți din locali-tate iubitori ai sportului.

Ulterior, pe scena special amenajată au urcat Ansamblul de dansuri folclorice "Luminițe Dobrogene", format din copiii din localitatea Lumina și instruiți de Elena Dordea. Alături de ei s-au mai aflat Ansamblul fol-cloric "Dobrogeanca" din localitatea Ovidiu și Ansamblul Folcloric "Vanghelismo" din Mihail Kogălniceanu. În plus, au mai evoluat Ansamblul de Dansuri "Armânamea" din localitatea Ovidiu, Ansamblul de dansuri grecești "Astras", dar și ansamblul de dansuri al Comunității Rușilor-Lipoveni din Constanța.

Pe lista artiștilor invitați în acest an la "Zilele Comunei Lumina" să încânte spectatorii s-au aflat nume celebre ale muzicii românești, precum Maria Ciobanu, Gelu Voicu și formația "Nemuritorii". Varietatea stilurilor muzicale a adus prezența pe scenă a lui Ionuț Galani, cunoscut deja pentru repertoriul său de muzică grecească și colaborarea sa cu Ansamblul de Dansuri "Asteria". Totodată, pe scenă au mai urcat artistul de muzică etno-dance Aurel Moldoveanu, Mihai Trăstariu, dar și îndrăgita artistă Daniela Gyorfi.

Mai multe fotografii de la eveniment puteți vedea pe site-ul cugetliber.ro 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5109 secunde