Cum să îți faci analize medicale gratuit? Mută-te în Năvodari!

1367
Cum să îți faci analize medicale gratuit? Mută-te în Năvodari! - a714c9e8b0271ad812720e6b2b36b000.jpg
Consiliul Local al orașului Năvodari a votat proiectul de hotărâre numărul 19 de pe ordinea de zi, care viza acordarea unui sprijin din partea Primăriei la realizarea analizelor medicale pentru persoanele fără venit.
Propunerea primarului Nicoale Matei este ca persoanele fără venit, locuitori ai orașului să beneficieze de servicii medicale gratuite, anual, în acestea fiind inclu-se și anumite tipuri de analize.
Colaborarea în acest sens va fi realizată între Primărie și Centrul de Permanență Năvodari.
Primăria va stabili, în perioada imediat următoare, numărul minim de persoane care pot primi acest ajutor precum și criteriile pe care el va fi acordat.
Astfel, prin aprobarea proiectului de hotărâre, persoanele
fără venit vor beneficia de următoarele servicii medicale gratuite: analiza creatinei serice, a glicemiei, a sideremiei, a colesterolului seric total, a HDL-colesterolului, a trigliceridelor, a TGP-ului, a TGO-ului și a hemoglobinei glicozilate.
Femeile își vor putea face examinarea de tip Babeș Papanicolau și o analiză a secreției vaginale ce include și antibiograma pentru culturi pozitive.
Această inițiativă a fost luată deoarece, potrivit mențiunilor din hotărâre, din activitatea Centrului de Permanență Năvodari și din cea a Direcției de Asistență Socială s-a observat că persoanele care nu au venit nu își verifică starea de sănătate deoarece nu își permit, serviciile medicale în acest sens fiind destul de costisitoare.
Potrivit declaraților primarului, Nicolae Matei, persoanele care vor fi încadrate la această hotărâre sunt beneficiarii Legii 416 și sunt persoane care sunt descoperite din punctul de vedere al asigurării medicale.
"Cele mai multe dintre aceste persoane sunt cele care se mută din Constanța în Năvodari din cauza problemelor materiale. Mulți dintre ei vin aici pentru a cumpăra apartamente la un preț mai mic, dar nu au reușit încă să-și găsească un loc de muncă. Numărul beneficiarilor unui astfel de ajutor diferă de la lună la lună. În medie sunt cam 50-100 de persoane. Am luat această inițiativă pentru a-i ajuta să-și facă analizele medicale de bază și să aibă parte de serviciile de urgență, deoarece nu au asigurare medicală, iar singuri nu și le pot achita", afirmă primarul orașului Năvodari.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 18 Februarie 2011
Stire din Sport : Constanța și-a asigurat trei medalii
Pagina a fost generata in 0.6877 secunde