Liberalii constănțeni se vor viceprimari înaintea alegerilor

1345
Liberalii constănțeni se vor viceprimari înaintea alegerilor - 38dbcc9d16431f8ec7bf1d0a455aa71a.jpg
Liberalii constănțeni ar vrea să aibă oameni din partid în administrația locală chiar și înaintea alegerilor, "dacă se va stabili ceva de comun acord cu membrii conducerii PSD".
Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că, la câteva zile după întâlnirea pe care membrii uniunii o vor avea la București cu liderii partidelor din județ, aceștia din urmă vor finaliza și semna acordul de protocol. Potrivit declarațiilor lui Dragnea, anexele protocolului conțin prevederea ca în toate localitățile unde PSD, PNL și PC vor putea face majorități în Consiliul Local, respectiv Consiliul Județean, "vor proceda imediat la acest lucru și, acolo unde este cazul, vor opera schimbarea viceprimarilor".

"Dacă și PSD ar dori, ar putea exista un viceprimar PNL"
Președintele liberalilor din județ, Gheorghe Dragomir, consideră că o astfel de inițiativă "nu ar fi un dezavantaj". Liderul liberal afirmă că, "dacă și conducerea PSD ar fi de acord, PNL ar putea pune la dispoziție oameni pentru a trece în funcția de viceprimari ai orașului Constanța".
Totuși, Dragomir spune că, așa cum a fost discutată uniunea până acum, plasarea consilierilor locali din partea PNL în locul actualilor viceprimari PSD poate fi un fapt concret doar în cazul alegerilor din 2012.
"Nu putem discuta acum despre trecerea consilierilor locali PNL în funcția de viceprimar. Construcția politică USL este realizată ca cele trei partide să obțină majoritate pentru viitoarele alegeri", a declarat Dragomir.
În ciuda acestui aspect, liderul liberal afirmă că, în cazul în care protocolul ar prevede ca aceste schimbări să se facă la momentul actual, iar conducerea PSD ar fi de acord cu aceste modificări, "ar putea exista un viceprimar PNL la Constanța".
"În cazul în care protocolul ar prevede acest aspect și toată lumea ar cădea de acord și ar exista această dorință din partea celorlalți membri ai uniunii, ar putea exista un viceprimar PNL la Constanța", a spus președintele Dragomir.

"Uniune înseamnă punerea bunurilor la comun"
Consilierul local din partea PNL Ovidiu Cupșa consideră că ar fi o opțiune bună pentru funcția de viceprimar și spune că nu ar refuza dacă partidul îi va cere să treacă în acest post.
Cupșa declară că, din punctul său de vedere, o uniune ar trebui să ofere șanse egale tuturor membrilor implicați, iar "bunurile (n.r. funcțiile de conducere) să fie puse la comun".
Liberalul consideră că, în perioada următoare, după semnarea protocolului, este necesar ca membrii uniunii să stabilească "un algoritm de colaborare pentru perioada preelectorală".
"Mai este destul timp până la alegeri. Trebuie stabilit și un algoritm de colaborare pentru perioada preelectorală. Ar trebui să se țină cont de faptul că se face colaborare cu un fost adversar politic. În cazul acesta, trebuie găsită o cale de mijloc pentru ca ambele partide să obțină majoritate. Nu poate PSD să dețină monopol 100%", a afirmat Ovidiu Cupșa.

"Nu-mi doresc să fiu viceprimar"
Liberalul Constantin Matei crede că schimbarea viceprimarilor înaintea alegerilor ar fi "un lucru foarte bun", dar este de părere că "cei din PSD, mai ales Mazăre, nu vor dori să se întâmple astfel".
Consilierul spune că nu și-ar dori să ocupe această funcție, dar că, dacă se va discuta acest aspect vreodată, trebuie să se țină cont de faptul că "PNL a făcut opoziție locală de 15 ani".
"Eu nu-mi doresc această funcție. Nu știu despre ceilalți consilieri ce vor, acestea sunt părerile lor strict personale. Însă, trebuie ținut cont de faptul că noi, în Constanța, facem opoziție locală de 15 ani. Cu siguranță, toate aceste aspect vor fi discutate în următoarele întrevederi ale partidului", a spus Matei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011
Stire din Politică-Administrație : I-a lovit criza în… vacanțe
Pagina a fost generata in 0.2979 secunde