CUM VA ARĂTA CONSTANȚA DE SĂRBĂTORI. Primăria promite un spectacol de lumini. Orășelul Copiilor, într-o nouă locație

6541

Articole de la același autor

Dacă prin alte orașe din țară se simte deja atmosfera sărbătorilor de iarnă datorită iluminatului festiv organizat de administrațiile publice, locuitorii din Constanța vor mai avea de așteptat.

Chiar și așa, constănțenii s-au împărțit în două "tabere", una care își dorește un iluminat cât mai amplu și sofisticat și alta care spune că banii cheltuiți pe ornamente și brazi ar trebui folosiți pentru proiecte mai importante pentru oraș.

Cu toate acestea, primarul interimar al Constanței, Decebal Făgădău, dă asigurări că și constănțenii vor avea orașul împodobit de sărbători, însă trebuie să mai aștepte. Ca zone unde se vor instala ghirlandele luminoase, el a ținut să precizeze că acestea sunt, deocamdată, secrete deoarece vrea să fie surpriză, însă a dat asigurări că municipiul Constanța va arăta mult mai bine față de anul trecut. Costurile pentru instalațiile de Crăciun se ridică la un milion de lei.

"Nu va fi un buton magic pe care vom apăsa să se aprindă luminițele în oraș. Am făcut două contracte, două proceduri distincte de achiziție. Unul pentru închiriere obiecte pe care să le montăm pe stâlpi și unul pentru montarea acestora. În curând vom avea obiectele pe care să le montăm și, probabil, firma câștigătoare se va apuca de treabă. Ei vor avea la dispoziție un termen maxim de 15 zile de montare. Undeva la 15 decembrie vom avea orașul luminat", a declarat Decebal Făgădău.

De Revelion, spectacol în Piața Ovidiu

Pe de altă parte, copiii vor fi bucuroși, mai devreme, astfel că, de Sf. Nicolae ei vor putea deja să se distreze în "Orășelul Copiilor". Dacă părinții micuților sunt obișnuiți cu vechea locație din Parcul Primăriei, anul acesta, locul de joacă și de întâlnire cu Moș Crăciun va fi la Pavilionul Expozițional la intrare în stațiunea Mamaia. Locația se va deschide pe 4 decembrie. Reprezentanții administrației publice locale au menționat că au fost nevoiți să ia această decizie deoarece în Parcul Primăriei se execută diverse lucrări de amenajare și reabilitare cu fonduri europene.

Drept urmare, "Festivalul Iernii" organizat, anul acesta, de Primăria Constanța la Pavilionul Expozițional va fi și o probă pentru constănțeni care vor putea compara vechiul "Orășel al Copiilor" cu cel nou.

Costurile totale pentru organizarea acestui eveniment se ridică la 1,4 milioane de lei. Astfel, pe lângă brăduți și ghirlande luminoase se va amenaja și o scenă pentru spectacole, dar și jocuri pentru copii. Mai mult, aici se va amenaja și un patinoar unde intrarea și închirierea patinelor vor fi gratuite.

Nici noaptea dintre ani nu a fost uitată de reprezentanții Primăriei Constanța. Drept urmare, în noaptea de Revelion, Primăria Constanța a decis organizarea unui spectacol în Piața Ovidiu, cu concerte ale unor artiști ale căror nume nu se cunosc deocamdată, dar vor fi anunțate din timp.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3481 secunde