Se împute "afacerea" Polaris cu Primăria Constanța. DNA a găsit un prejudiciu de 200 milioane lei

4716
18
Se împute
Aleșii locali ai municipiului Constanța s-au reunit, vineri, în cadrul ședinței ordinare a lunii noiembrie. Pe ordinea de zi s-au aflat 53 de proiecte de hotărâre ce vizează diverse probleme de interes pentru constănțeni, dar cinci dintre acestea au fost retrase și unul amânat. 


Ședința a debutat cu depunerea jură-mântului de noul consilier local din partea PSD, Paula Cioceanu validată în funcție ca urmare a demisiei consilierului liberal Ana Marcu. Totodată, aleșii au declarat vacant un alt loc de consilier local ca urmare a demisiei lui Valentin Șurghie. Evenimentul a continuat cu delegarea temporară a atribuțiilor viceprimarului consilierului local Costin Răsăuțeanu, propunerea fiind făcută de primarul interimar Decebal Făgădău. 


De asemenea, tot la propunerea lui Făgădău au fost acordate trei titluri de cetățeni de onoare ai municipiului Constanța, tenorului Vasile Moldoveanu, sportivei Elizabeta Samara și contra-amiralului în retragere, Niculae Ștefan. La ceremonie, s-a prezentat doar Niculae Ștefan, care și-a ridicat diploma per- sonal. În schimb, Elizabeta Samara a fost reprezentată de mama sa, Mariana Samara, deoarece sportiva se află la un turneu la Budapesta, în timp ce din partea tenorului Vasile Moldoveanu nu a fost nimeni prezent. Nici pensionarii sau șomerii nu au fost uitați, aleșii locali având pentru ei pregătite două proiecte. Astfel, s-a aprobat acordarea de facilități la transportul urban de călători în municipiul Constanța persoanelor în vârstă de peste 80 de ani, dar și șomerilor. Alte proiecte votate au vizat investițiile în Constanța cum ar fi construirea parcării multietajată P+7E+T din zona Cazino-Albatros sau iluminatul public. În plus, a fost aprobat și regulamentul pentru organizarea și desfășurarea examenului de atestare a persoanelor fizice în vederea îndeplinirii funcției de administrator de imobil.


Prejudiciu de peste 200 milioane de lei în contractul cu Polaris
Pe de altă parte, pe ordinea de zi s-a aflat și un proiecte care face referire la achiziția serviciului de consultanță juri-dică, asistență și reprezentare juridică în vederea apărării intereselor muni-cipiului Constanța în dosarul nr. 964/P/2014 al Direcției Naționale Anticorupție precum și în fața instanțelor judecătorești competente, proiect care a fost votat în unanimitate.


În schimb, un alt proiect inițiat de primarul interimar Decebal Făgădău, care viza constituirea municipiului Constanța ca parte civilă în dosarul nr. 964/P/2014 al Direcției Naționale Anticorupție București a fost amânat, unii dintre consilieri fiind nelămuriți cu ceea ce se solicită. 


"Am inițiat acest proiect deoarece reprezentanții DNA ne-au sesizat că există probleme în contractul încheiat cu Polaris, unde experții au stabilit că există un prejudiciu de peste 200 milioane de lei. Consider că este normal ca municipiul Constanța să se constituie parte civilă în acest dosar. 


Asta nu înseamnă că eu condamn pe cineva, că spun că cei care l-au încheiat sunt vinovați. Asta va stabili instanța. Eu nu doresc decât să conserv acest drept al municipiului Constanța. Contractul cu Polaris a fost încheiat în 2008 pe o perioadă de 25 de ani", a explicat Decebal Făgădău. 


În această împrejurare, consilierul local George Papari a cerut lămuriri fiind de părere că nu ar trebui ca municipiul Constanța să se constituie parte civilă. Mai mult, prezentă la ședință, Marcela Frigioi, directorul economic din cadrul Primăriei Constanța, a spus că, în caz că Primăria Constanța se va constitui parte civilă în acest proces, ea este nevoită să-și prezinte demisia deoarece dorește "să-și protejeze pielea".


"Dacă peste un an, doi, șapte ani, se va constata că acest contract cu Polaris a fost ilegal cineva o să fie tras la răspundere. Eu sunt cea care face toate plățile, semnez pentru ele. În asemenea caz, o să-mi prezint demisia deoarece nu pot semna, vreau să-mi păzesc pielea", a spus Marcela Frigioi.


Așadar, în cele din urmă, proiectul a fost retras de pe ordinea de zi, urmând să fie introdus, din nou, la o altă ședință, până atunci aleșii locali nelămuriți de situație să se pună la punct cu situația juridică existentă. 


Comentează știrea

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

GOGU
28 noiembrie 2015
hOTII

UNA DINTRE MARILE INVENTII ( ESCROCHERII) ALE CLANULUI MAZARE-MARTIN= TAXA DE GUNOI(HABITAT)=10 LEI/PERSOANA/LUNA.

Laurentiu
28 noiembrie 2015
Coruptie

Cand o licitatie e castigata pe 25 ani atunci DNA.ul trebuie sa se autosesizeze din oficiu.

mos peleuz
28 noiembrie 2015
furaciuni

Pe cand se sesizeaza si taxa de habitat care s a marit abuziv de suleimazare cu 300 %

petrica
28 noiembrie 2015
taxa

de unde sa aiba bani pentru blocurile de ciori de unde sa aiba bani pentru utilitatile pe care le platim noi ciorilor si mai ales de unde are bani asociatia tineri pentru motiune sa plateasca chirie,benzina,salariu unora din olanda care cica educa tiganii, anaf ,dna .SO PA EI !!!

justitiarul
28 noiembrie 2015
niste căcati !!

SulăMazare asta , si-a trecut orasu pe numele lui ca se poate , prosti au fost si inca mai sunt cu miile ! Auzi contract pe 25 de ani !! Are baiatu cu ce trăi mult timp de acum incolo ! Si nu numai Polarisu este sub dominatia lu pulica asta , mai e si On-plonge-ul , gradinita piticot , bazinu din parcul tabacariei , Brick-ul , s.a.m.d.p... Multumim D.N.A ca ne-ati scapat de nenorocitu asta , macar de la primarie , tot e bine . Pacat ca trebuie sa ne multumim doar cu atat , omu si-a dat demisia si acum o sa se uite tot , nu mai face nimeni puscarie . De Mistretu de Constantinescu la fel s-a uitat . Oamenii au relatii bune , nimeni nu a scapat ...oare cine-i tine-n spate ???

ath
28 noiembrie 2015
Un drac silitor face numai fapte bune

Trebuie sa observam ca tov. Decebal Fiul lui Scaraoțchi se poarta ca un scolar silitor.In plus,Fiul lui Scaraoțchi face numai fapte bune,in interesul comunitatii.Ne da pachete cu alimente,ne da carnati cu fasole,acorda titluri de cetateni de onoare,imprastie grăunțe la someri,este nemulțumit de modul cum lucrează furnizorii de utilități,este nemultumit de gropi,mobilizeaza muncitorii,apara interesele municipiului Constanta in dosarul Nr......etc...etc...Se vede ca dracusorul asta are origine sanatoasa,seamana leit cu taticul lui.Ce sa spun,e un coleg bun.El nu se pune rau nici cu Mazare taticul lui.El nu acuza pe nimei....Doamne fereste,il aude Scaraoțchi ! Eu as vrea sa stiu daca el ,Decebalus Fiul lui Scaraoțchi, a propus majorarea impozitelor locale.Personal nu cred ....majorarea a fost propusa de altii,de dracii ăia obraznici de la Cazanele cu Smoala,de consilieri....bineinteles.As vrea sa stiu in ce masura Decebalus a fost/este amestecat in retocedarile cu iz penal din mun. Constanta.As vrea sa stiu ce atributiuni a avut el(Decebalus) cand a fost Vicele lui Scaraoțchi .Stie cineva ? Nu cred.

europeanu
28 noiembrie 2015
Iese adevarul la suprafata

Acum inteleg de ce nu am gasit niciodata si nicaieri ce contract au semnat consilierii cu banditul de martin.Tot consiliul local e plin de hoti asemenea secaturii mazare,taticul lor.Absolut toti trebuie sa ajunga la parnaie.Toti,inclusiv analfabetul si hotul de fagadau,au semnat furaciunile luindu-si partea.Absolut TOATE contractele semnate de primarie sunt trucate pentru a fura banii fraierilor care i-au ales.Eu ma intreb cand intra tartorul manevrelor mazare la parnaie.De ce nu-l baga nimeni inauntru ? Ca oricum i se va scade din pedeapsa dupa aceea.Si sa nu-i uitam pe strutul si porcul betiv !!!

adevar
30 noiembrie 2015
adevar

Asta la constanta unde sechestreaza straine le face copii fortat si le bate gravide fara sa le fie acordat nici un tratament?

adevar
30 noiembrie 2015
adevar

Acolo mai mult animale traiesc decat oameni ce e ceva nou la constanta doar crime?

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.861 secunde