"Cumințenia Pământului" era a statului. CSM s-a sesizat în urma declarației lui Ponta

90
Inspecția judiciară din cadrul CSM analizează declarațiile premierului Victor Ponta privind opera "Cumințenia pământului" a lui Constantin Brâncuși. Ponta a declarat că un judecător a dat o hotărâre greșită în cazul operei de artă.

IJ face verificări în cazul declarației premierului despre decizia instanței privind retrocedarea operei lui Brâncuși "Cumințenia Pământului", raportul urmând să fie analizat în CSM, care va stabili dacă prin aceste afirmații a fost încălcată independența justiției, a spus președintele Consiliului.

Premierul Victor Ponta a anunțat că i-a cerut ministrului Justiției să sesizeze Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) asupra faptului că un judecător a emis, în opinia sa, o hotărâre greșită în cazul operei lui Brâncuși "Cumințenia Pământului", spunând că acel judecător ar trebui să plătească.

"Singura operă a lui Constantin Brâncuși rămasă în România, Cumințenia Pământului, a fost retrocedată deși la dosar erau toate actele prin care statul era proprietar legal, iar acum, ca să nu fie vândută, trebuie să plătim 20 milioane euro. Deci, fiecare român din această țară va da un euro, de la nou-născut la pensionar, pentru că, din punctul meu de vedere, niște judecători sau un judecător a dat o hotărâre greșită, ori eu i-am cerut ministrului Justiției să sesizeze CSM și CSM dacă constată că nu eu am dreptate, o să-mi cer scuze. Dar dacă se constată că un judecător a greșit, acel judecător trebuie să plătească", a spus Ponta la Digi 24.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3038 secunde