Cutremur în politică. „Coaliţia merge mai departe. Nimeni nu va câștiga dacă vom prelungi această criză”

2779
Cutremur în politică. „Coaliţia merge mai departe. Nimeni nu va câștiga dacă vom prelungi această criză” - fondbuncopy-1618507768.jpg

Articole de la același autor

După ce premierul Florin Cîţu a decis să îl demită pe Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, au ieşit la iveală părerile pro şi contra ale reprezentanţilor partidelor care formează coaliţia de la guvernare, USR-PLUS şi PNL. La Constanţa, membrii USR-PLUS sunt foarte supăraţi şi afectaţi de decizia luată de premier.



Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, s-a declarat surprins de decizia premierului Florin Cîţu şi speră ca cele două partide să nu îşi pună piedici, pentru că acest lucru nu va duce la nimic bun pentru România.

„Coaliţia merge mai departe. Este un moment foarte neplăcut şi foarte dificil. Semnalul de alarmă a fost tras de preşedintele USR, Dan Barna, de preşedintele PLUS, Dacian Cioloş. Sunt chestiuni care trebuie să îşi găsească rezolvarea în perioada următoare, dar ideea că ne oprim acum nu poate fi acceptată. Decizia de astăzi m-a surprins. Am fost dezamăgit. Trebuie să ne uităm la cei care ne-au ales şi de ce ne-au ales. Nu ne-au ales să ne răfuim între noi. Ştiu că sunt şi alegeri interne în partide, dar ideea este să ne concentrăm pe reformele propuse, să mergem cu viteză mare înainte, pentru că efectiv nu avem timp. Să stăm să ne învârtim în jurul cozii pentru nişte idei pe care ni le-am asumat prin programul de guvernare, să ne punem piedici unii altora, lucrul acesta nu va duce nicăieri”, a afirmat Stelian Ion, la Senat.

La rândul lui, preşedintele USR Constanţa, senatorul Remus Negoi a explicat pentru „Cuget Liber” că demiterea lui Vlad Voiculescu a fost o gravă eroare şi îi cere ferm demisia premierului Florin Cîţu.

„Decizia de demitere a lui Vlad Voiculescu este una foarte gravă. Atunci când te bazezi pe un parteneriat, acest lucru înseamnă dialog continuu. Sunt de acord că pot apărea probleme, sunt de acord că poate apărea lipsa de comunicare, dar când iei o decizie unilaterală de acest gen, fără să anunţi, fără să spui lucrul acesta înseamnă că ori ai pregătit din timp această mişcare şi ai ales un motiv oarecare pentru a face acest lucru doar pentru a-ţi arăta forţa, fie ai aruncat la gunoi orice urmă de încredere cu care cu greu am construit-o cu toţii. Este clar că din acest moment nu mai poate fi vorba de o colaborare cu premierul Florin Cîţu. Va trebui să găsim o soluţie de a lucra cu un alt premier. Nu se pune problema să ieşim de la guvernare. Avem un mandat şi această coaliţie este singura soluţie de a duce lucrurile la bun sfârşit. Domnul Cîţu nu mai poate fi un partener credibil. Demisia dumnealui este singura variantă plauzibilă pentru a contrabalansa măsura pe care a luat-o şi mai mult de atât pentru a reface încrederea între cele două părţi”, a declarat senatorul USR-PLUS de Constanţa, Remus Negoi.

Bogdan Huţucă: „Am încredere în bunele intenții ale lui Stelian Ion”

De partea cealaltă, liberalii îl susţin pe premier şi cred că acesta a făcut foarte bine că l-a demis pe Vlad Voiculescu.

În acest context, preşedintele PNL Constanţa, deputatul Bogdan Huţucă şi-a spus părerea într-un comunicat postat pe pagina sa personală de Facebook.

„PNL îl susține 100% pe premierul Florin Cîțu și decizia acestuia de a renunța la un ministru care a dovedit în ultimele luni că este o vulnerabilitate pentru Guvern. Din păcate, domnul Voiculescu a produs singur mai multe scandaluri și mai multe nemulțumiri publice decât toți ceilalți miniștri la un loc. Cireașa de pe tort a fost însă un ordin de ministru extrem de controversat, care a fost trimis din Ministerul Sănătății către Monitorul Oficial, fără consultarea și fără avizul primului-ministru!

De prea multe ori a părut că ministrul Sănătății a avut o agendă proprie, separată de cea a Guvernului. Ultimul lucru de care avem nevoie acum e o criză politică care să dubleze criza sanitară. Le transmit deci partenerilor de la USR să analizeze obiectiv și fără patimă situația în care ne aflăm. Ei știu mai bine decât oricine că miniștrii USR care au făcut lucruri curajoase și bune pentru români au avut și au toată susținerea Guvernului și a premierului. Mă gândesc aici în primul rând la ministrul Drulă. Personal, am încredere în bunele intenții ale lui Stelian Ion și îi țin pumnii să reușească să finalizeze procesul de reformă din Justiție. Nimeni nu va câștiga dacă vom prelungi această criză. Și aici chiar nu e vorba că pierde PNL sau USR și că cei care câștigă sunt cei de la AUR și PSD. Contează un singur lucru, că cei care pierd sunt românii. Iar cu asta nu sunt și nu voi fi de acord niciodată”, a scris pe pagina personală de Facebook deputatul PNL de Constanţa, Bogdan Huţucă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3935 secunde