Dan Vîlceanu: „Propunerea noastră pentru postul de premier va fi Florin Cîţu”

172
Dan Vîlceanu: „Propunerea noastră pentru postul de premier va fi Florin Cîţu” - danvilceanu-1634663310.jpg
Parlamentarii PNL vor participa, miercuri, la votul din Parlament pentru învestirea Guvernului Cioloş, însă nu vor vota, a anunțat marţi, la Digi24, secretarul general al liberalilor, Dan Vîlceanu, care a precizat că decizia a fost luată de Biroul Executiv al partidului. În plus, la eventuale consultări ulterioare convocate de președintele Klaus Iohannis, liberalii vor merge la Cotroceni cu o propunere de premier: Florin Cîțu.

„Am decis într-o şedinţă de Birou Executiv că noi nu vom vota la plen. Opţiunea este prezent, nu votez şi la comisii ne vom abţine. Deci, nu vrem să facem ce au făcut colegii de la USR, să ne ridicăm din bancă şi să votăm împotriva colegilor cu care am guvernat şi cu care sperăm că în viitor să mai putem guverna”, a declarat Dan Vîlceanu la Digi24.

Dan Vîlceanu a mai spus că dacă Guvernul Cioloş nu va trece de Parlament, ceea ce este foarte probabil, PNL va merge la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis cu Florin Cîţu propunere de premier, în ciuda faptului că cei de la USR exact acest lucru nu-l vor.

„Nu ți se poate cere să renunți la președintele partidului pe care tocmai l-ai ales făcând asta ca un fel de cenzură a deciziilor pe care PNL le ia. În momentul în care în Partidul Național Liberal dai un vot, iei o decizie și acel vot, acea decizie este cenzurată de un alt partid, ne putem duce la tribunal să ne cerem dizolvarea”, a punctat Dan Vîlceanu. El a subliniat că decizia de a-l propune pe Florin Cîțu premier este luată deja de partid.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8562 secunde