De ce a sărit Banias din barca PDL în brațele USL

1413
3
De ce a sărit Banias din barca PDL în brațele USL - conferintapartidulconservator3-1328208837.jpg

Senatorul constănțean Mircea Banias, demisionar din PDL și proaspăt președinte interimar al filialei PC Constanța, a susținut ieri o conferință de presă în care le-a spus jurnaliștilor care au fost motivele ce l-au determinat să renunțe la carnetul de membru PDL.
Alături de el s-au aflat senatorul Vasile Nistor, președinte executiv al PC, Dan Nicolae Rahău, președinte executiv al Organizației Județene a PC Constanța, și Filaret Sîntion, președintele Organizației Municipale a PC Constanța.
Mircea Banias a afirmat că la baza deciziei sale de a părăsi tabăra democrat-liberală a stat neconcordanța dintre viziunea sa și cea a partidului. Cu alte cuvinte, după cum a declarat, Banias nu a fost de acord cu măsurile pe care Guvernul Boc le-a luat față de români. Senatorul a precizat că a purtat mai multe discuții cu colegii de partid de la centru, chiar în privința schimbării lui Emil Boc de la șefia Executivului. Mircea Banias spune însă că nu s-a bucurat de sprijinul și susținerea colegilor, motiv pentru care a decis să iasă din partid.
"Mi-a fost foarte greu, dar am avut motive serioase să plec din PDL care nu au nicio legătură cu dosarul penal făcut de DNA. Am constatat că prăpastia care s-a creat între cetățeni și partid este prea mare. Am sugerat soluții la Centru dar nu am fost băgat în seamă", a declarat Mircea Banias.
Despre preluarea șefiei PC Constanța, senatorul Banias a declarat că nu a fost ceva premeditat. El a spus că atunci când a ales să demisioneze din PDL nu știa că va merge mai departe alături de altă formațiune politică, însă, întrucât a primit propuneri de la foști colegi de partid, a acceptat.
Printre negocierile avute cu cei de la PC s-a stabilit ca Banias să preia frâiele Organizației Județene a PC Constanța și funcția de vicepreședinte la nivel național. În plus, i s-a promis că va putea candida pentru un nou mandat de senator, la Constanța din partea USL.
"Aveam nevoie de cineva la Constanța care să aibă o colaborare bună atât cu cei de la PSD cât și cu cei de la PNL, o colaborare care nu exista la această organizație. Am considerat că Mircea Banias este o personalitate cu care se poate discuta la acest nivel", a spus senatorul Vasile Nistor venit special de la București ca să-l instaleze în funcție pe Banias la Constanța.

"Fratele meu va veni alături de mine, la PC"
Întrebat de jurnaliști dacă alți membri PDL Constanța i se vor alătura în Partidul Conservator, senatorul Mircea Banias a declarat că se așteaptă să mai fie și alți nemulțumiți în organizația PDL Constanța care îl vor urma în tabăra opoziției.
De asemenea, Banias a precizat că are certitudinea că fratele său, membru în BPJ al PDL Constanța, i se va alătura în PC Constanța.
"Sunt convins că fratele meu va veni alături de mine, pentru că nu este normal ca într-o familie un membru să fie într-o formațiune politică, iar celălalt în alta", a declarat Mircea Banias.
Reamintim că Emil Banias, fratele lui Mircea Banias a fost desemnat membru în Biroul Permanent Județean al PDL Constanța în luna martie a anului trecut.



Comentează știrea

O,KARA
3 februarie 2012
tradare

Asa se duce dracu USL-ul.Aduna toti tradatorii, ii numesc pe posturi eligibile,iar dupa castigarea alegerilor isi dau seama ca"EXISTA NECONCORDANTA INTRE VIZIUNEA LOR SI CEA A PARTIDULUI" si ne trezim cu alta adunatura politica(vezi UNPR)in parlament care va lupta din rasputeri ptr. interesele personale nicidecum pentru cei ce i-au ales. Dupa ce a decapitat org.judeteana si a distrus org.locala Medgidia dl.Rahau a fost trimis pe locul II acolo unde ii este locul.Nu a inteles ca PDL-ul isi infiltreaza oameni in toate partidele iar dupa alegeri TOVARASUL BASESCU va avea sustinerea politica ptr.a-si pastra mandatul pana in 2014. Dupa infiltrarea lui V.Nistor in conducerea nationala a PC-ului l-a numit si pe Banias la Constanta....nu se abandoneaza marinarii in caz de naufragiu.

viorica
3 februarie 2012
banias si pc

e al cincelea partid la care adera aceasta NULITATE.va face praf si pulbere si pc-ul.nu are nici cap ,nici caracter.sa-si vada de bubele care sunt pe rol la dna si mai ales de cele care vor apare nemai avand protectie politica.cat despre alegerea ca parlamentar:nu are nici o sansa.pacat de usl,pierde ceva voturi daca va fi pe liste.jos cu tradatorii.

elena
3 februarie 2012
trasierist

I a ghici de ce?Dosarul i l-am facut eu.Cum nu ne mai convine de stapin cautam altul.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3173 secunde