CNCD a decis !

Declarația lui Puiu Hașotti referitoare la homosexuali nu conține elemente de incitare

238
4
Declarația lui Puiu Hașotti referitoare la homosexuali nu conține elemente de incitare - pnlpuiuhasotti1490-1366822073.jpg
Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) consideră că declarația senatorului Puiu Hașotti referitoare la homosexuali se încadrează în limitele libertății de exprimare și că nu conține elemente de incitare sau amenințare la adresa unei comunități.

"CNCD consideră că declarația se încadrează în limitele libertății de exprimare, nu conține elemente de incitare sau o amenințare directă și evidentă la adresa unei comunități astfel încât să se impună intervenția statului printr-o sancțiune juridică", se arată într-un comunicat de presă transmis de reprezentanții CNCD. 

Potrivit documentului, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a soluționat autosesizarea privind declarația lui Puiu Hașotti referitoare la homosexuali și l-a audiat pe senator, care a susținut în cadrul audierii faptul că afirmațiile sale sunt nepotrivite, neconforme cu realitatea și a declarat că nu este homofob. 

Ca urmare a audierii, Colegiul Director al CNCD a decis cu șase voturi pentru și un vot împotrivă că declarațiile supuse analizei nu constituie fapte contravenționale, conform art. 2 și art . 15 din O.G nr. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, republicată, cu modificările și completările ulterioare. De asemenea, Colegiul Director atrage atenția că astfel de declarații nu sunt potrivite pentru dezbaterea unor subiecte de interes public. Ca atare, Colegiul Director condamnă public astfel de declarații, considerându-le ca fiind homofobe și reiterează apelul către persoanele care dețin funcții publice sau sunt formatori de opinie în societate să promoveze un comportament și un limbaj nediscriminatoriu, precum și să ia atitudine față de eventualele încălcări ale principiului egalității de șanse. 

Într-o scrisoare semnată de mai mulți europarlamentari și trimisă la sfârșitul săptămânii CNCD, afirmația senatorului Puiu Hașotti este considerată "o declarație defăimătoare care poate conduce la creșterea discriminării pentru persoanele homosexuale, lesbiene, bisexuale și transsexuale". 

Deputatul Remus Cernea a anunțat recent că vrea să inițieze un proiect de lege pentru reglementarea parteneriatului civil între heterosexuali și între persoanele de același sex. 

Ulterior, liderul senatorilor PNL, Puiu Hașotti, a declarat că "nu are absolut nimic să le reproșeze homosexualilor, pe care îi consideră doar niște oameni bolnavi", el comentând astfel inițiativa deputatului Remus Cernea. 

"Îi consider doar niște oameni bolnavi. Homosexualitatea nu este o stare firească, nu este o relație naturală, motiv pentru care, după părerea mea, nu are nicio șansă", a fost declarația lui Puiu Hașotti, incriminată în scrisoarea semnată de europarlamentari.

Comentează știrea

un cetatean
25 aprilie 2013
Mai greu cu capu...

E el prost, da-i prostu nostru vor ăștia să zică...

Hanibal
25 aprilie 2013
gura bate fundul

In " limitele libertatii de exprimare " putem spune ca Hostti a in - cur - cat-o de data asta .Potrivit zicalei " gura bate fundul " fostul liberal , ca urmare a afirmatiilor pe care le face cam despre tot ce se intampla in Romania , a fost atacat de homosexuali exact la partea lui sensibila , alta neavand . Curios este faptul ca Hasotti , devenit senil , nu si-a pus problema cum de a fost posibil ca mari comandanti de osti , oameni de arta si cultura ,homosexuali , au pututu crea valori , fiind " bolnavi " . Iar el ,Hasotti , nefiind nici macar lesbiana , n-a creat nimic .Un lucru este evident .Cacarau , nume predestinat , care dupa cum isi unduieste soldurile cand se deplaseaza n-ar fi de mirare sa credem ca este si el " hoomo " si fostii liberali din care face parte si Hasotti , au devenit antieuropeni si antiliberali , afladu-se cu totii intr-un proces rapid de transformare din liberalisti in social-democrati libertini . Hasotti dupa ce a rezolvat problemele culturii romanesti in calitate de ministru efemer al Culturii , face si el ce poate ca sa mai fie bagat in seama . E mare lucru sa stii sa imbatranesti frumos .

Stela
26 aprilie 2013
homosexuali

Ia mai terminati cu discutiile astea in postul Pastelui, da-i incolo!

4. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4088 secunde